Registrering: 02/11/2018 Indlæg: 2 tak: 0 gange tak: 0 gange ->

Jeg vil gerne vide, hvor dårligt alt er med denne diagnose? (

Registrering: 07.10.2016 Stillinger: 4.870 Har takket: 0 gange Tak: 0 gange ->

Og du kan bruge flere bogstaver, ellers er der mange ting i Google, selv i Wiki -

Registrering: 02/11/2018 Indlæg: 2 tak: 0 gange tak: 0 gange ->

Min far fik fjernet en tumor i tyndtarmen 5 x 6 cm i en kapsel, blødt væv, elastisk. Diagnose af GIST, T3N0M0. IHC mitoser 10, Ki-67 -14%, ordineret imatinib 400 mg i 3 år.
Jeg læste på Internettet, at det maksimalt er 5 år, og det er det. De lever ikke længere. Jeg vil gerne høre andre meninger. takke

Registrering: 26-09-2013 Stillinger: 5 Har takket: 0 gange Har takket: 0 gange ->

Min mor er diagnosticeret med GIST. I 2011 blev en tumor fjernet i tyndtarmen, ca. 10x12 cm. Desværre fik vi ikke straks ordineret behandling, men kun et år senere, da de opdagede levermetastaser. Hun har taget imatinib siden sommeren 2012. Først var der Gleevec, så Filachromin, Genfatinib, nu en slags indisk Imatinib.. Men min mor har for stærke bivirkninger fra ham, så vi køber selv Filachromin.
Fra begyndelsen af ​​at tage Glivec begyndte læsionen i leveren at falde, men et år senere havde min mor en ulykke og havde en tvungen pause i at tage cirka en måned. Så steg fokus igen. Nu er fokus i leveren næsten væk. Men desværre blev der igen i foråret 2017 fundet en læsion i et lille bækken. Nu om vinteren foretog de PET CT - det viste sig, at denne tumor igen var i tyndtarmen. Jeg tror, ​​at når operationen blev udført, var resektion af det tilstødende væv forkert. Fordi operationen blev derefter udført ikke af en onkolog, men ved almindelig operation, og det viste sig, at det var GIST efter operationen og histologien.

For tre uger siden blev dosis fordoblet. De sagde at drikke det i to måneder, og så skal du foretage en operation, tk. tumoren lægger pres på tyndtarmen, og på grund af dette begyndte fordøjelsesproblemer.
Først nu, med en stigning i doseringen, begyndte ascites ((jeg er frygtelig bekymret (mandag går vi til aftalen.

Min mor har en velkendt mand (også med GIST), hans tumor kan ikke opereres. Han har taget stoffet i 8 år (eller endnu mere).

CML-stop, CML-stop

Navigationsmenu

  • Om os
  • FAQ
  • Forum
  • Deltagere
  • regler
  • Søg
  • tjek ind
  • At komme ind
  • Kontakter
  • Engelsk (Google-oversættelse)

Brugerdefinerede links

  • Aktive emner

Brugeroplysninger

Du er her »CML-Stop, CML-Stop» Spørgsmål til hæmatologen. »HML. Start af behandlingen. Spørgsmål. LMarina

HML. Start af behandlingen. Spørgsmål. LMarina

Indlæg 1 til 23 af 23

Del12015-04-06 11:49:06

  • Forfatter: LMarina
  • Deltager
  • Registreret: 2015-04-05
  • Respekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Positive: [+ 0 / -0]
  • Sidste besøg:
    2018-12-17 19:33:17

God dag! Jeg er 30 år gammel. Diagnose: CML BCRABL1 + (82%), kronisk fase, medium risikokategori - leveret i marts 2015. Hun tog ikke nogen medicin. Lægeens anbefaling: Imatinib 400 mg. om morgenen, allopurinol 0,1 3 gange om dagen. Til lægens spørgsmål: "Er der medicin i mit tilfælde, der er mere effektive, muligvis fra 2. generation?" Lægen ønsker ikke at kommunikere og besvarer spørgsmålet med et spørgsmål: "Har du en olierig? (Hvilket betyder omkostningerne ved disse lægemidler)." Spørgsmål: Hvad vil du rådgive med, hvilket lægemiddel der skal startes i mit tilfælde, hvis:
Hæmoglobin - 98 g / l
Leukocytter - 140 x 109 / l
Blodplader - 1200 x 10 9 / l
Myeloblaster -3%
Splenomegali 143 x 50 cm.
Mange tak for dit svar..
-----------------------------------------------------------------------
HML. Start af behandlingen. Spørgsmål. LMarina

Mærker: CML, start af behandling, spørgsmål, LMarina

Del22015-04-06 14:41:22

  • Forfatter: RAF
  • Moderator
  • Sted: Moskva og regionen
  • Registreret: 2011-05-16
  • Respekt: ​​[+ 25 / -0]
  • Positive: [+ 173 / -0]
  • Køn: Mand
  • Sidste besøg:
    I dag 00:26:54

God dag! Jeg er 30 år gammel. Diagnose: CML BCRABL1

LMarina,
God dag!
Jeg sendte dit spørgsmål til Ekaterina Yuryevna, hæmatologen fra State Scientific Center, vores konsulent på forummet.

Del32015-04-07 15:52:22

  • Forfatter: RAF
  • Moderator
  • Sted: Moskva og regionen
  • Registreret: 2011-05-16
  • Respekt: ​​[+ 25 / -0]
  • Positive: [+ 173 / -0]
  • Køn: Mand
  • Sidste besøg:
    I dag 00:26:54

God dag! Jeg er 30 år gammel. Diagnose: CML
Spørgsmål: Hvad vil du rådgive med, hvilket lægemiddel du skal starte i mit tilfælde

LMarina,
Ekaterina Yurievna skrev til dig -

Marina: Der er mange effektive lægemidler til behandling af CML. Imatinib er en af ​​dem og har den længste brugshistorie. Det er tilgængeligt for alle CML-patienter og er garanteret af staten. Anden generation går ind i nye behandlingsstandarder og nye anbefalinger, men indkøb af disse lægemidler er ikke dækket af føderale programmer. I praksis viser sig imatinib at være ret effektiv og veltolereret. Det er muligt at bedømme, om du har brug for andre lægemidler allerede i det første behandlingsår. Evaluering af responset på behandling med imatinib efter 3, 6 og 12 måneder (cytogenetik, PCR) viser dette. Så vil det være muligt at spekulere på, om der skal udnævnes en anden generation.

Del42015-04-07 17:58:35

  • Forfatter: RAF
  • Moderator
  • Sted: Moskva og regionen
  • Registreret: 2011-05-16
  • Respekt: ​​[+ 25 / -0]
  • Positive: [+ 173 / -0]
  • Køn: Mand
  • Sidste besøg:
    I dag 00:26:54

er der et sådant navn "Imanitib"? Hvis ja, hvilken leverandør anbefaler du??

Marina,
"imatinib" er det internationale ikke-proprietære navn (INN) på alle førstegenerations tyrosinkinasehæmmere (TKI).
Den første "imatinib" var et lægemiddel fra Novartis med handelsnavnet Gleevec. I øjeblikket er mange af dets generiske lægemidler tilgængelige.
Kun i Rusland - mere end 6 lægemidler, inklusive den originale Glivec (fremstillet af Pharmstandard i Ufa)
For flere detaljer, se her - faq3

Om hvilken producent der foretrækker - den der får dig gratis.

Del52015-04-07 21:07:57

  • Forfatter: RAF
  • Moderator
  • Sted: Moskva og regionen
  • Registreret: 2011-05-16
  • Respekt: ​​[+ 25 / -0]
  • Positive: [+ 173 / -0]
  • Køn: Mand
  • Sidste besøg:
    I dag 00:26:54

Faktum er, at du gratis skal vente for længe

LMarina,
et eller andet sted om dette emne skrev allerede.
1. Du er presserende nødt til at kontakte den regionale leder for assistance i din region - Link
2. Besøg hurtigst muligt din hæmatolog (onkolog / terapeut, der fører tilsyn med leveringen af ​​"imatinib") med et spørgsmål "om midlertidig tilvejebringelse af stoffer".
De har kapacitet (eller patienter kan låne eller lægge i blodafdelingen til hospitalsforsyninger inden de planlagte forsyninger til dig).

Fortæl os, hvilken region du kommer fra?

Del62015-04-08 00:12:26

  • Forfatter: RAF
  • Moderator
  • Sted: Moskva og regionen
  • Registreret: 2011-05-16
  • Respekt: ​​[+ 25 / -0]
  • Positive: [+ 173 / -0]
  • Køn: Mand
  • Sidste besøg:
    I dag 00:26:54

LMarina,
se her -

Del72015-04-09 14:40:52

  • Forfatter: RAF
  • Moderator
  • Sted: Moskva og regionen
  • Registreret: 2011-05-16
  • Respekt: ​​[+ 25 / -0]
  • Positive: [+ 173 / -0]
  • Køn: Mand
  • Sidste besøg:
    I dag 00:26:54

er der en obligatorisk liste over indikatorer og analyser til en komplet pakke af dokumenter indsamlet af distriktet for at indsende dokumenter til Kommissionen for at få medicin (imanitiba). Hæmatologen siger, at BCRABL-testen er den vigtigste indikator. Distriktspolitimanden insisterede først på knoglemarvspunktion, og i denne uge sendte han 7,04 til fluorografi (jeg har stærk hoste) og 9.0.4 til røntgen (til metastaser).

LMarina,
Hæmatologens konklusion om tilstedeværelsen af ​​Phi-celler i patienten er tilstrækkelig. Dette gøres ved knoglemarvstest (brystbenpunktion).
Konklusionen indikerer den nødvendige terapi og medicin. Kan blive bedt om at lave CBC, kardiogram, fluorografi, ultralyd af lever-milten.

Side 20, "obligatoriske metoder til undersøgelse af patienter med CML til diagnose"
(for at forstørre "klik" på billedet)

Del82015-04-10 12:49:42

  • Forfatter: stanislavna
  • Erfarne
  • Placering: Samara
  • Registreret: 2013-08-02
  • Respekt: ​​[+ 3 / -0]
  • Positive: [+ 0 / -0]
  • Køn kvinde
  • Alder: 63 [1957-04-12]
  • Sidste besøg:
    2020-06-01 22:03:27

Ved diagnosen havde jeg 180 leukocytter. Og hæmatologen ordinerede leukoferese for hurtigt at reducere antallet. Punktering viste 100 phi-kromosomer, og bcr-abl-analysen var 1,47%. Efter 3 måneders behandling blev en blodprøve viste 7,34%. Jeg spurgte, hvordan hæmatologen svarede, at bcr-abl-resultatet med et højt leukocytantal er forvrænget, så det skal gøres, når leukocytterne er normale, og HML blev placeret umiddelbart efter punktering og en måned senere modtog jeg allerede phylachromin. Før det har hydrea og allopurinol efter min mening alle en sådan ordning. Nå, nogle gange lægger de på et hospital, og de giver imatinib der, indtil stoffet modtages på bopælsstedet. Forresten blev min milt forstørret 2 gange, efter 1 måned efter at have taget hydrea, vendte alt tilbage til det normale, inklusive blodprøver, så du behøver ikke selv at købe noget fra imatinibs..

Del92015-05-29 16:34:56

  • Forfatter: RAF
  • Moderator
  • Sted: Moskva og regionen
  • Registreret: 2011-05-16
  • Respekt: ​​[+ 25 / -0]
  • Positive: [+ 173 / -0]
  • Køn: Mand
  • Sidste besøg:
    I dag 00:26:54

Måske er mit spørgsmål (fra 28.05 til 17:28) ikke særlig korrekt,
.
Hej RAF! Din konsultation er nødvendig igen. CML blev påvist siden december 2014. Leukocytter-170, blodplader 1240, myeloblaster -5, milt -143x50. I maj modtog hun piller - filachromin. For 12 dage siden begyndte jeg at drikke 400 mg x dag (anbefaling af en hæmatolog). I dag blev jeg testet - indtil videre ingen forbedring. Fortæl mig: efter hvilken periode vises resultaterne selvfølgelig underlagt lægemidlets effektivitet? Og det andet spørgsmål: er ikke filachromin det mest effektive stof (at dømme efter prisen)? takke.

LMarina,
Undskyld, dit spørgsmål blev ikke besvaret.

Med hensyn til effektivitet er Filachromin-FS (INN Imatinib) det samme behandlingsmedicin som andre Imatinibs fra andre virksomheder.
2 uger for at stoffet skal virke er ikke en periode.
Derefter har du brug for at vurdere effektiviteten -
1) hvilke indikatorer der var på tidspunktet for påbegyndelse af behandling med phylachromin
2) hvilke indikatorer der blev efter 12 dage - dvs. hvad er din vurdering af "ineffektivitet" baseret på

Resultaterne af blodprøven vurderes efter en måneds brug af imatinib på forhånd, efter endelig 3 måneder..

Jeg ville ikke tro, at "Filachromin ikke er det mest ineffektive lægemiddel (at dømme efter prisen)". I øjeblikket varierer prisen på Imatinibs fra 600 til 40 tusind. rubler til en pakke med 120 kapsler / tabletter, hver 100 mg.

Effektiviteten af ​​behandlingen vurderes, som Yekaterina Yurievna skrev til dig - CML. Start af behandlingen. Spørgsmål. LMarina

Bedøm, om du har brug for andre lægemidler, muligvis allerede i det første behandlingsår.
Evaluering af responset på imatinib-behandling efter 3, 6 og 12 måneder (cytogenetik, PCR) viser dette.

En anden ting er, at med et højt niveau af leukocytter reduceres de først ved hjælp af Hydrea, så er Imatinib forbundet.
Sørg for at diskutere dette med din hæmatolog..

Det tager tid at reducere leukocytter.

Del102015-06-02 16:52:59

  • Forfatter: LMarina
  • Deltager
  • Registreret: 2015-04-05
  • Respekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Positive: [+ 0 / -0]
  • Sidste besøg:
    2018-12-17 19:33:17

God dag! Jeg vil være kortfattet. Rådgivning og erfaring er nødvendig: er der nogen kontraindikationer for CML for
massage (fra "bivirkninger" af imatinoba "smerter" i alle led, akut smerte i nakken)
og fysisk aktivitet (kardiovaskulært udstyr, svømning). Mange tak på forhånd for dit svar!

Del112015-06-02 18:52:10

  • Forfatter: RAF
  • Moderator
  • Sted: Moskva og regionen
  • Registreret: 2011-05-16
  • Respekt: ​​[+ 25 / -0]
  • Positive: [+ 173 / -0]
  • Køn: Mand
  • Sidste besøg:
    I dag 00:26:54

Rådgivning og erfaring er nødvendig: er der nogen kontraindikationer for CML for
massage (fra "bivirkninger" af imatinoba "smerter" i alle led, akut smerte i nakken)
og fysisk aktivitet (kardiovaskulært udstyr, svømning).

fra "bivirkninger" af imatinoba "smerter" alle led, akutte smerter i nakken

det er nødvendigt at "overleve", som regel efter en måned eller to under behandlingen af ​​ITK forsvinder disse bivirkninger.
"Bryder" alle led - på grund af udvaskning af calcium-kalium skal du informere og konsultere din læge, overvåge biokemi og afværge med calcium (nycomed), kalium (asparkam, panangin) præparater i tide.
For mere information, se her - Bivirkninger, når du tager Glivec

PS: ikke desto mindre anbefales det at gennemgå nogle gange, før du stiller dette eller det andet spørgsmål -
Spørgsmål til hæmatologen.
og
Spørgsmål til dem, der kender.

for ikke at gentage alt og starte fra "groundhog day".
Dette gælder for alle.

Del122015-06-02 20:12:22

  • Forfatter: LMarina
  • Deltager
  • Registreret: 2015-04-05
  • Respekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Positive: [+ 0 / -0]
  • Sidste besøg:
    2018-12-17 19:33:17

PS: det anbefales stadig at se igennem nogle gange, før man stiller dette eller det andet spørgsmål -
Spørgsmål til hæmatologen.
og
Spørgsmål til dem, der kender.

Du har 100% ret! Mange tak! Men pointen er, at efterhånden som tiden går, er det muligt, at lægenes mening ændrer sig med hensyn til anbefalingerne (mere praktisk erfaring vises). Derfor gentagelse af spørgsmål.

Del132015-06-02 20:39:32

  • Forfatter: RAF
  • Moderator
  • Sted: Moskva og regionen
  • Registreret: 2011-05-16
  • Respekt: ​​[+ 25 / -0]
  • Positive: [+ 173 / -0]
  • Køn: Mand
  • Sidste besøg:
    I dag 00:26:54

Efterhånden som tiden går, er det muligt, at lægenes mening ændrer sig med hensyn til anbefalingerne (mere praktisk erfaring vises). Derfor gentagelse af spørgsmål.

LMarina,
det hele er sandt!
Og tiden går, og anbefalingerne ændres, og svarene på spørgsmål bliver afklaret.
Og der er ikke noget galt med at gentage spørgsmål - nej.

Simpelthen gav jeg dig et link, hvor vi diskuterede det. Og jeg vil også overføre dit spørgsmål her - HML. Start af behandlingen. Spørgsmål. LMarina
Med din tilladelse.

Forresten konsulterede vi vores hæmatolog om Hydreya?

Del142015-06-02 21:02:03

  • Forfatter: LMarina
  • Deltager
  • Registreret: 2015-04-05
  • Respekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Positive: [+ 0 / -0]
  • Sidste besøg:
    2018-12-17 19:33:17

Jeg har allerede studeret alt "hvor sendte du mig" (alle links), alt forklares detaljeret (hvordan kan du kun have nok tålmodighed?).

Nu om Hydreya. Retfærdig? Overrasket! Du er meget opmærksom, tak for din ikke-formelle tilgang..
Så min læge sagde, at jeg var nødt til at tage det før imatinib (selvom jeg ikke ordinerede det selv, var jeg overrasket over, at hun vidste det), og nu er der ingen mening i at bruge dette lægemiddel. Hun tilføjede, at indikatorerne gradvist skulle vende tilbage til det normale..

Det er selvfølgelig en skam, men i marken stræber læger og endnu mere i "provinserne" tilsyneladende ikke (med al respekt for lægerne), men faktum er stadig - tilsyneladende var det nødvendigt at starte med Gidreya.

Igen - RESPEKT og UVAZHUHA!

Del152015-06-02 21:51:40

  • Forfatter: RAF
  • Moderator
  • Sted: Moskva og regionen
  • Registreret: 2011-05-16
  • Respekt: ​​[+ 25 / -0]
  • Positive: [+ 173 / -0]
  • Køn: Mand
  • Sidste besøg:
    I dag 00:26:54

Hun tilføjede, at indikatorerne gradvist skulle vende tilbage til det normale..

LMarina,
godt da, som Ekaterina Yurievna sagde -

Resultaterne af blodprøven vurderes efter en måneds brug af imatinib på forhånd, efter endelig 3 måneder..

Og glem ikke at overvåge UAC regelmæssigt.

Held og lykke!

Del162015-06-10 16:38:36

  • Forfatter: LMarina
  • Deltager
  • Registreret: 2015-04-05
  • Respekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Positive: [+ 0 / -0]
  • Sidste besøg:
    2018-12-17 19:33:17

God eftermiddag, RAF, Ekaterina Yurievna og alle forumdeltagere! Dit råd er nødvendigt: Efter tre ugers indtagelse af phylachromin (400 mg pr. Dag) - hæmoglobin faldt til 78 g / l, leukocytter faldt fra 187 til 3,45, blodplader faldt fra 1250 til 252 (dvs. vendte tilbage til normal). De to første indikatorer er meget foruroligende - hæmoglobin og leukocytter. Min hæmatolog er på ferie indtil juli, og tilsyneladende skal der gøres noget hurtigst muligt. Giv venligst råd. Jeg venter meget.

Del172015-06-10 16:48:32

  • Forfatter: Yulenka
  • Erfarne
  • Placering: Rusland
  • Registreret: 2013-08-06
  • Respekt: ​​[+ 3 / -0]
  • Positive: [+ 0 / -0]
  • Køn kvinde
  • Alder: 37 [1982-09-14]
  • Sidste besøg:
    2020-03-20 15:01:45

God eftermiddag, RAF, Ekaterina Yurievna og alle forumdeltagere! Der er behov for dit råd: efter tre ugers indtagelse af phylachromin (400 mg pr. Dag) - Hæmoglobin faldt til 78 g / l, leukocytter faldt fra 187 til 3,45, blodplader faldt fra 1250 til 252 (dvs. vendte tilbage til normal). De to første indikatorer er meget foruroligende - hæmoglobin og leukocytter. Min hæmatolog er på ferie indtil juli, og tilsyneladende skal der gøres noget hurtigst muligt. Giv venligst råd. Jeg venter meget.

Jeg havde dette i begyndelsen af ​​at tage Gleevec (nu filachromin) (endda blødning åbnet), de stoppede behandlingen (alle kun hos en læge!
og efter genoptagelsen var alt i orden!
. og der er))))

Del182015-06-10 17:53:18

  • Forfatter: RAF
  • Moderator
  • Sted: Moskva og regionen
  • Registreret: 2011-05-16
  • Respekt: ​​[+ 25 / -0]
  • Positive: [+ 173 / -0]
  • Køn: Mand
  • Sidste besøg:
    I dag 00:26:54

De to første indikatorer er meget foruroligende - hæmoglobin og leukocytter.

LMarina,
efter min mening - der skal ikke gøres noget!

Leukocytter faldt fra 187 til 3,45

- dette er normalt, når man behandler CML med Imatinib! Jeg holdt næsten altid på niveauet 3,2-4,2

Hæmoglobin faldt til 78 g / l,

-
det er virkelig lavt. MEN ikke kritisk! Reducer ikke dosis af Imatinib, spring ikke over.

Du skal overvåge din tilstand, bemærk de tilgængelige tegn: svaghed, svimmelhed. Generelt føre en dagbog med observationer.
Efter en uge eller lidt tidligere skal du genoptage UAC og se på indikatorerne.

Yekaterina Yurievna skrev til dig -

Genoptag analysen, tæl det absolutte antal neutrofiler

Yderligere afhængigt af resultaterne

Del192015-06-10 20:25:57

  • Forfatter: LMarina
  • Deltager
  • Registreret: 2015-04-05
  • Respekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Positive: [+ 0 / -0]
  • Sidste besøg:
    2018-12-17 19:33:17

RAF og Yulenka tak for din ligegyldighed! Dit råd hjalp mig meget og beroligede mig!

Del2015-06-10 22:33:50

  • Forfatter: sanych-1
  • Deltager
  • Placering: Minsk
  • Registreret: 2015-03-09
  • Respekt: ​​[+ 1 / -0]
  • Positive: [+ 0 / -0]
  • Køn: Mand
  • Alder: 36 [1984-02-07]
  • Sidste besøg:
    2020-02-12 11:48:19

LMarina
Og du lavede ikke blodbiokemi?
Jeg har jernmangel med lavt hæmoglobin.

Del212015-10-21 11:26:32

  • Forfatter: olgatrend80
  • Deltager
  • Registreret: 09-09-2015
  • Respekt: ​​[+ 0 / -0]
  • Positive: [+ 0 / -0]
  • Sidste besøg:
    2018-10-17 15:17:14

Min søn er 14 år gammel. Vi lærte om sygdommen i august 2015. Jeg har et sådant spørgsmål. Først drak vi phylachromin, så de gav os neopax, nu fra 01.11.2015 vil der være phylachromin igen, og siden 2016 er vi inkluderet i lægemiddelregistret, jeg ved ikke, hvad de vil give os. Er det okay at hoppe fra stof til stof overhovedet? Jeg forstår, at den aktive ingrediens er den samme, MEN! Tro mig, når der blev taget stoffet Filachromin, var der færre bivirkninger end fra Neopax. Dette fortæller mig, at stofferne er forskellige. Jeg vil virkelig ikke konstant skifte medicin, men lægerne siger, at drikke, hvad du har. Vil du svare nogen, der tager neopax? Hvordan har du det?

Del222015-10-21 19:25:53

  • Forfatter: RAF
  • Moderator
  • Sted: Moskva og regionen
  • Registreret: 2011-05-16
  • Respekt: ​​[+ 25 / -0]
  • Positive: [+ 173 / -0]
  • Køn: Mand
  • Sidste besøg:
    I dag 00:26:54

Først drak vi filachromin, så gav de os neopax, nu fra 01.11.2015 vil der igen være filachromin

olgatrend80,
mine tre øre om sagen.
For det første er alle Gleevec-generika, som vi har præsenteret, statsregistrerede og overholder fuldt ud internationale standarder (med hensyn til kvantitative indikatorer, renhed, urenheder, fyldstoffer, farmakinetik.).
For det andet er det i denne situation på det nuværende marked for lægemiddelindkøb umuligt at gøre noget for at tildele et specifikt lægemiddel til hver patient. Der er forsøg på at levere stoffer med handelsnavne, men de er ikke lovligt nedfældet. I øjeblikket er der en debat om i det mindste at give børn ikke generiske stoffer, men originale stoffer, men igen er dette initiativ heller ikke lovligt godkendt.

Hvad kan man gøre i denne situation?
Der er to muligheder:
1. Grundigt og grundigt (hver dag) til at registrere uønskede faktorer og erklære dem for lægen. Læger og medicinske officerer udfylder på basis af dem den relevante dokumentation om bivirkninger og rejser spørgsmålet om overførsel til lægemidler af 2. generation (eller til det originale lægemiddel). Stien er ikke let og kræver passende spænding, udholdenhed og konsistens..
2. Mange erfarne patienter, der har en bred kreds af bekendtskaber blandt patienter med CML, skifter medicin.

Om Neopax.
I de senere år er stoffet udleveret på Krim og i nogle andre regioner. Rent negative anmeldelser blev ikke bemærket. Desuden sagde mange patienter tværtimod, at de var lettere at tolerere end andre generiske lægemidler. Ved urenheder (renhed) er det i modsætning til andre generiske stoffer på niveauet og endnu bedre end det originale lægemiddel.

På den anden side vil jeg bemærke, at tolerancen for stoffer i vores situation i vid udstrækning er subjektiv: nogen er egnet til et lægemiddel (for eksempel Philochramine), for et andet - et andet (Genfatinib eller noget andet).

Filachromin

Filachromin: brugsanvisning og anmeldelser

Latinsk navn: Philachromin

ATX-kode: L01XE01

Aktiv ingrediens: imatinib (Imatinib)

Producent: JSC Pharmstandard-UfaVITA (Rusland); LLC "Nativa" (Rusland)

Beskrivelse og fotoopdatering: 07-08-2019

Priser på apoteker: fra 2899 rubler.

Filachromin er et antineoplastisk middel.

Frigør form og sammensætning

Lægemidlet er tilgængeligt i form af kapsler: hård gelatinøs, størrelse nr. 3 (dosis 50 mg) eller nr. 1 (dosis 100 mg) med en hvid krop og et mørkegrønt låg; Indhold - pulver (granulat kan være til stede) fra hvid til brunlig gul farve (kapsler i en dosis på 50 mg: 30 stk. i polymerflasker, i en papæske 1 flaske; 10 stk. i en cellekonturemballage, i en papæske 3 pakker ; kapsler i en dosis på 100 mg: 24, 36, 48, 96, 120 og 180 stk. i polymerflasker, i en papæske 1 flaske; 6 og 12 stk. i cellekonturpakninger, i en papæske 4, 6, 8, 16, 20 eller 30 pakninger med 6 kapsler; 2, 3, 4, 8, 10 eller 15 pakker med 12 kapsler. Hver pakning indeholder også instruktioner til brug af Filachromin).

Sammensætning af 1 kapsel:

  • aktivt stof: imatinib (i form af imatinibmesylat) - 50 eller 100 mg;
  • hjælpekomponenter: kolloid siliciumdioxid, crospovidon, mikrokrystallinsk cellulose, magnesiumstearat;
  • kapselskal: krop - gelatine, titandioxid; hætte - gelatine, titandioxid, indigokarminfarvestof, jernfarvestof gul oxid.

Farmakologiske egenskaber

Farmakodynamik

Imatinib, det aktive stof i Filachromin, er en proteintyrosinkinasehæmmer. Hæmmer selektivt enzymet BCR-ABL-tyrosinkinase, som dannes ved fusionen på det cellulære niveau af BCR-genet (Breakpoint Cluster Region) og ABL-proto-onkogenet (Abelson). Lægemidlet hæmmer selektivt spredning. Forårsager apoptose (død) af cellelinier, der udtrykker BCR-ABL tyrosinkinase og umodne leukæmiceller hos patienter med kronisk myeloid leukæmi med positivt Philadelphia-kromosom og patienter med akut lymfoblastisk leukæmi.

I kronisk myeloid leukæmi undertrykker imatinib selektivt BCR-ABL-positive kolonier, har en antitumoreffekt ved monoterapi.

Aktivering af receptorer for blodpladevækstfaktorer og c-Kit (kit2c75) FITC (c-Kit tyrosinkinasereceptor) kan være grundlaget for patogenesen af ​​systemisk mastocytose.

På grund af aktivering af receptorer for blodpladevækstfaktorer eller ABL-fragment af tyrosinkinase er det muligt at udvikle både myelodysplastiske syndromer / myeloproliferative sygdomme og kronisk eosinofil leukæmi, hypereosinofilt syndrom, udbulende dermatofibrosarkom.

Imatinib hæmmer celleproliferation og signaltransduktion i celler på grund af dysregulering af aktiviteten af ​​stamcellepladevækstfaktorer, ABL-tyrosinkinase-fragment og c-Kit-receptor.

Filachromin hæmmer proliferation, inducerer apoptose af gastrointestinale stromale tumorceller, der udtrykker tyrosinkinase med mutation af c-Kit-receptoren.

Farmakokinetik

  • absorption: når det administreres oralt, er imatinib karakteriseret ved høj biotilgængelighed - ca. 98%. Samtidig indtagelse af mad med et betydeligt fedtindhold sammenlignet med at tage kapslen på tom mave reducerer absorptionsgraden og hastigheden en smule. AUC (areal under koncentration-tidskurven) varierer med en faktor på 40-60%;
  • fordeling: ca. 95% af den modtagne dosis er forbundet med plasmaproteiner (hovedsageligt med sure α-glycoproteiner og albumin, i lille grad med lipoproteiner);
  • metabolisme: imatinib metaboliseres i leveren til dannelse af N-demethyleret piperazinderivat, hvis hovedcirkulationsmetabolit, hvis farmakologiske aktivitet in vitro svarer til imatinibs aktivitet;
  • udskillelse: Efter en enkelt dosis udskilles det meste af lægemidlet som metabolitter inden for 7 dage, hvoraf 68% udskilles i tarmene og 13% i nyrerne. Andelen af ​​uændret imatinib tegner sig for ca. 25% af dosis, inklusive 20% udskilt af tarmene, 5% af nyrerne. Halveringstid (T1/2) er

Ved gentagen administration af Filachromin 1 gang dagligt ændres lægemidlets farmakokinetiske egenskaber ikke. Ligevægtskoncentration (Css) overstiger værdien af ​​den oprindelige med 1,5-2,5 gange.

Farmakokinetik i særlige tilfælde:

  • køn: forskelle i farmakokinetikken for imatinib blev ikke identificeret hos kvindelige og mandlige patienter;
  • kropsvægt: med en stigning i patientens kropsvægt stiger lægemidlets clearance-værdi, men der er ikke behov for at justere dosen;
  • alderdom: hos patienter over 65 år, let (

med 12%) fordelingsvolumenet (Vd) af lægemidlet øges, men der kræves ingen ændring i doseringsregimen;

  • børns alder: hos børn og unge under 18 år, som hos voksne, absorberes lægemidlet hurtigt efter oral administration. Kumulation af imatinib blev bemærket ved gentagen anvendelse;
  • leverfunktion: hos patienter med nedsat leverfunktion er en stigning i serumkoncentrationer af lægemidlet mulig;
  • nyrefunktion: hos patienter med mild til moderat funktionsnedsættelse i nyrerne [kreatininclearance (CC)> 30 ml / min] øges imatinibs plasmaeksponering ca. 1,5-2 gange, hvilket svarer til en stigning i indholdet af sure α-glycoproteiner (de vigtigste plasmaproteiner binding til imatinib). Der blev ikke fundet nogen sammenhæng mellem sværhedsgraden af ​​nedsat nyrefunktion og medikamenteksponering.
  • Indikationer til brug

    For voksne og børn:

    • nydiagnosticeret kronisk myeloid leukæmi (CML), positiv for Philadelphia-kromosomet (Ph +);
    • Ph-positiv CML i den kroniske fase med ineffektivitet af tidligere behandling med interferon-α såvel som i fasen med acceleration eller eksplosionskrise.

    Yderligere til voksne:

    • nydiagnosticeret akut lymfoblastisk leukæmi (ALL), positiv for Philadelphia-kromosomet (Ph +) - i kombination med kemoterapi;
    • ildfast eller tilbagevendende Ph-positiv ALL - som monoterapi;
    • myelodysplastiske syndromer / myeloproliferative sygdomme (MDS / MPD) associeret med genomlejringer af blodpladevækstfaktorreceptoren;
    • tilbagevendende, metastatisk og / eller inoperabel fremspringende dermatofibrosarcoma (WDFS)
    • hypereosinofilt syndrom (HES) og / eller kronisk eosinofil leukæmi (CEL) med positiv eller negativ unormal FIP1L1-PDGRF α-tyrosinkinase;
    • systemisk mastocytose (SM) i fravær af D816V c-Kit-mutation eller ukendt c-Kit-mutationsstatus;
    • metastatiske og / eller inoperable gastrointestinale stromale tumorer (GIST), positive for c-Kit (CD 117);
    • GIST positiv for c-Kit (CD 117) - adjuverende terapi.

    Kontraindikationer

    • børn under 2 år
    • periode med graviditet og amning
    • øget følsomhed over for den aktive eller en hvilken som helst hjælpekomponent indeholdt i kapselpræparatet.

    Filachromin anvendes med forsigtighed ved hjerte-kar-sygdomme og tilstedeværelsen af ​​en risiko for hjertesvigt, alvorlig nedsat nyrefunktion, alvorlig leversvigt samt under regelmæssig hæmodialyse.

    Filachromin, brugsanvisning: metode og dosering

    Filachromin er indiceret til oral administration: kapslerne skal sluges hele med rigeligt vand (1 glas) til måltider. Daglige doser op til 600 mg skal tages ad gangen, 800 mg - opdelt i to lige store doser, morgen og aften.

    For patienter, der har svært ved at sluge hele kapsler (inklusive børn), kan kapslerne åbnes og indholdet fortyndes med vand eller æblejuice. Suspensionen, der er tilberedt på denne måde, kan ikke opbevares, derfor skal den forberedes lige inden den tages.

    Standard doseringsregimer for Filachromin til forskellige indikationer:

    • CML hos voksne: den daglige dosis i den kroniske fase er 400 mg, i fasen med acceleration og eksplosion - 600 mg. Hvis der ikke er nogen bivirkninger forbundet med leukæmi og neutropeni / trombocytopeni, kan dosis om nødvendigt øges til 600 eller 800 mg hos patienter med sygdommen i den kroniske fase, op til 800 mg i fasen med acceleration og eksplosion. Den angivne dosisforøgelse kan være nødvendig i følgende tilfælde: sygdomsprogression (uanset stadium), fravær af et tilfredsstillende hæmatologisk respons efter 3 måneders behandling, fravær af et cytogenetisk respons efter 12 måneders behandling, tab af et tidligere opnået hæmatologisk og / eller cytogenetisk respons;
    • CML hos børn fra 2 år: den daglige dosis i den kroniske fase og accelerationsfasen er 340 mg / m2 (men ikke mere end 600 mg) i 1 eller 2 doser;
    • inoperabel og / eller metastatisk GIST: 400 mg pr. dag. Om nødvendigt kan dosis øges til 600 eller 800 mg (med utilstrækkelig respons, men ingen bivirkninger);
    • adjuvansbehandling GIST, MDS / MPZ, HES / HEL: 400 mg pr. dag;
    • HES / HEL og SM på grund af unormal FIP1L1-PDGFR α-tyrosinkinase: initial daglig dosis - 100 mg. Med utilstrækkelig effektivitet er det muligt at øge dosis til 400 mg pr. Dag, forudsat at der ikke er nogen bivirkninger;
    • CM i fravær af D816V c-Kit-mutation, CM med ukendt mutationsstatus i tilfælde af utilstrækkelig effektivitet af tidligere behandling: 400 mg pr. Dag;
    • ALLE med (Ph +): 600 mg pr. Dag;
    • tilbagevendende, metastatisk og / eller inoperabel VDFS: 800 mg pr. dag.

    Behandling anbefales i hele perioden med opretholdelse af den kliniske effekt og fraværet af tegn på sygdomsprogression. Den optimale varighed af adjuvansbehandling er ikke fastlagt.

    For patienter med samtidig leverdysfunktion (uanset sværhedsgrad) er den anbefalede daglige dosis Filachromin 400 mg. I tilfælde af udvikling af toksiske virkninger reduceres dosis.

    Patienter med samtidig nedsat nyrefunktion af let til moderat sværhedsgrad bør begynde behandlingen med en daglig dosis på 400 mg. Erfaringen med at bruge imatinib til alvorlig funktionsnedsættelse af nyrerne og hæmodialyse er begrænset, så startdosis er 400 mg en gang dagligt. I tilfælde af dårlig tolerance over for Filachromin er en dosisreduktion mulig, hvis effekten er utilstrækkelig, en stigning.

    Dosisjustering til udvikling af ikke-hæmatologiske bivirkninger

    I tilfælde af alvorlig ikke-hæmatologisk effekt, der udvikler sig under anvendelse af Filachromin, bør behandlingen suspenderes. Beslutningen om at genoptage behandlingsforløbet er taget af lægen..

    Patienter, der har en stigning i koncentrationen af ​​bilirubin og aktiviteten af ​​levertransaminaser i henholdsvis blodserumet 3 og 5 gange sammenlignet med dem med medfødt binyrehyperplasi (CAH), er behandlingen suspenderet, indtil den første indikator når en værdi på mindre end 1,5 × VGKN, den anden - 2,5 × VGKN. Modtagelse af Filachromin genoptages med en lavere daglig dosis: hos voksne reduceres den daglige dosis på 400 mg til 300 mg, 600 mg til 400 mg, 800 mg til 600 mg; hos børn - dosis på 340 mg / m 2 reduceres til 260 mg / m 2.

    Dosisjusteringer for alvorlige hæmatologiske bivirkninger

    I tilfælde af trombocytopeni eller neutropeni skal du, afhængigt af deres sværhedsgrad, reducere dosen eller midlertidigt annullere Filachromin.

    Anbefalinger til dosisreduktion afhængigt af indikationerne og sværhedsgraden af ​​neutropeni / trombocytopeni:

    • SM og HES / CEL på grund af unormal FIP1L1-PDGFR α-tyrosinkinase (den indledende dosis imatinib var 100 mg): med et fald i det absolutte antal neutrofiler 2): med et fald i det absolutte antal neutrofiler 2 hos børn;
    • CML i fase af acceleration og eksplosionskrise hos voksne og børn, ALLE med (Ph +) hos voksne (startdosis imatinib hos voksne - 400 mg, hos børn - 340 mg / m2): med et fald i det absolutte antal neutrofiler 2 hos børn. Hvis cytopeni vedvarer inden for 2 uger, reduceres dosis af lægemidlet til 300 mg hos voksne til 200 mg / m 2 hos børn. I det tilfælde, hvor cytopeni stadig vedvarer i løbet af de næste 4 uger, og forholdet mellem dets udvikling og leukæmi ikke er bekræftet, annulleres Filachromin, indtil det absolutte antal neutrofiler når ≥ 1000 / pi og blodplader ≥ 20.000 / pi. Genoptag behandlingen med lægemidlet i en dosis på 300 mg hos voksne og 260 mg / m 2 hos børn;
    • tilbagevendende, metastatisk og / eller inoperabel VDFS (i den indledende fase af behandlingen var imatinib-dosen 800 mg): med et fald i det absolutte antal neutrofiler 10% af aftalene, ofte -1-10%, sjældent - 0,1-1%, sjældent - 0,01 –0,1%, meget sjældent - 1, urinvejsinfektioner, herpes zoster, herpes simplex, sepsis, gastroenteritis, betændelse i det subkutane væv; sjældent - mykoser
    • fra kar og hjerte: sjældent - blødninger 1, forhøjet eller nedsat blodtryk, takykardi, hjertebanken, nedsat kapillærpermeabilitet, trombose / emboli, rødme 2, kongestiv hjertesvigt 3, lungeødem; sjældent - kolde ekstremiteter, hæmatomer, Raynauds syndrom, angina pectoris, arytmier, atrieflimren, perikarditis, atrieflimren, hjertetamponade, myokardieinfarkt, perikardial effusion, pludselig hjertestop;
    • fra nervesystemet: meget ofte - hovedpine 2; ofte - smagsforstyrrelser, hypæstesi, paræstesi, svimmelhed sjældent - døsighed, migræne, hukommelsessvækkelse, perifer neuropati, besvimelse, tremor, rastløse bensyndrom (Wittmaak-Ekboma syndrom), ischias, hjerneødem, hæmoragisk slagtilfælde; sjældent - optisk neuritis, øget intrakranielt tryk, kramper
    • fra brystets organer, mediastinum, åndedrætsorganer: ofte - hoste, åndenød, epistaxis; sjældent - faryngitis, pharyngeal / laryngeal smerte, pleural effusion 3, interstitiel lungebetændelse, akut respirationssvigt; sjældent - pulmonal hypertension, pleural smerte, pleurisy, pulmonal fibrose, pulmonal blødning;
    • på den del af bindevæv og bevægeapparat: meget ofte - bevægeapparat smerter 4 (inklusive knoglesmerter, myalgi, artralgi, muskelspasmer, kramper); ofte - hævelse i leddene sjældent - stivhed i led og muskler, ischias; sjældent - myopati, gigt, muskelsvaghed, avaskulær nekrose i lårbenshovedet, rhabdomyolyse (akut nekrose i skeletmuskler);
    • fra mave-tarmkanalen: meget ofte - mavesmerter 4, dyspepsi, diarré, kvalme, opkastning, refluxøsofagitis; ofte - tørhed i mundslimhinden, stomatitis, sår i mundslimhinden, flatulens, oppustethed, forstoppelse, pancreatitis, gastritis; sjældent - cheilitis, rapning, dysfagi, melena, pancreatitis, mavesår, gastrointestinal blødning 4, ascites, tumornekrose; sjældent - tarmbetændelse, colitis, diverticulitis, tarmobstruktion (lammende, obstruktiv)
    • fra lever og galdeveje: ofte - øget aktivitet af leverenzymer; sjældent - hyperbilirubinæmi, gulsot, hepatitis; sjældent - leversvigt 5, levernekrose 5;
    • fra urinvejen og nyrerne: sjældent - hæmaturi, hyppig vandladning, nyresmerter, nyresvigt, akut nyresvigt;
    • fra siden af ​​stofskiftet: ofte - anoreksi; sjældent - øget eller nedsat appetit, hypokalæmi, hypercalcæmi, hyponatremia, hypophosphatemia, hyperuricemia, dehydrering, gigt, hyperglykæmi; sjældent - hypomagnesæmi, hyperkalæmi;
    • fra lymfesystemet og blodet: meget ofte - anæmi, neutropeni, trombocytopeni; ofte - febril neutropeni, pancytopeni; sjældent - lymfadenopati, lymfopeni, trombocytopeni, eosinofili, hæmning af knoglemarvshæmatopoiesis; sjældent - hæmolytisk anæmi;
    • fra høreorganet: sjældent - tinnitus, høretab
    • fra synsorganet: ofte - tørhed i bindehinden, øget lakrimation, konjunktivitis, blødning under bindehinden, ødem i øjenlågene, sløret syn; sjældent - øjensmerter, øjenirritation, blefaritis, makulaødem, orbital ødem, retinal blødning, papillær ødem; sjældent - ødem i optisk nervehoved, glaukom, grå stær, glaslegemeblødning;
    • psyke: ofte - søvnløshed; sjældent - angst, depression, nedsat libido; sjældent - forvirring
    • fra det endokrine og reproduktive system: sjældent - brystvorter, brystforstørrelse, gynækomasti, menstruations uregelmæssigheder, menorragi, skrotødem, erektil dysfunktion, nedsat styrke, seksuel dysfunktion; meget sjældent - blødning fra en cyste i æggestokkene hos kvinder;
    • fra det subkutane væv og huden: meget ofte - hududslæt, dermatitis, periorbital ødem, eksem; ofte - tør hud, kløe, nattesved, ansigtspuffiness, alopeci, erytem, ​​øjenlågsødem, lysfølsomhedsreaktioner; sjældent - urticaria, petechiae, bullous udslæt, eksfoliativ dermatitis, ecchymosis, hypopigmentering / hyperpigmentering af huden, folliculitis, øget svedtendens, psoriasis, blå mærker, hypotrichosis, urticaria, purpura, negleskader, mild hæmatom; sjældent - vesikulært udslæt, lichen planus, lichenoid keratose, misfarvning af negle, akut generaliseret exanthemisk pustulose, angioødem, Stevens-Johnsons syndrom, leukoklastisk vaskulitis, erythema multiforme, akut febril neutrofil dermatose (Sweet's syndrom); meget sjældent - toksisk epidermal nekrolyse
    • neoplasmer (godartet, ondartet, uspecificeret): sjældent - tumordisintegrationssyndrom;
    • andre: meget ofte - øget træthed, vægtøgning, væskeretention i kroppen, ødem; ofte - rysten, kulderystelser, feber, vægttab, svaghed, anasarca; sjældent - brystsmerter, generel utilpashed, øget koncentration af kreatinin, alkalisk phosphatase, kreatinfosfokinase og lactatdehydrogenase i blodserumet; sjældent - en stigning i amylaseaktivitet i blodplasma; meget sjælden - anafylaktisk chok.

    1 Blødninger (hæmatomer, blødninger) og lungebetændelse forekommer oftest hos patienter med CML i fasen af ​​acceleration og blastkrise såvel som hos patienter med inoperabel og / eller metastatisk ondartet GIST.

    2 Hovedpine og hedeture er mere almindelige hos patienter diagnosticeret med inoperabel og / eller metastatisk malign GIST.

    3 Bivirkninger fra hjertet (inklusive kongestiv hjertesvigt) og pleural effusion hos patienter med CML i fase af acceleration og blastkrise observeres oftere end i den kroniske fase.

    4 Muskuloskeletale smerter / kramper, mavesmerter, gastrointestinal blødning er normalt dominerende hos patienter, der får Filachromin på grund af ondartet inoperabel og / eller metastatisk GIST.

    5 Der er separate rapporter om udviklingen af ​​leversvigt og levernekrose.

    Imatinibs bivirkningsprofil er ens hos patienter, der får lægemidlet til forskellige indikationer..

    De hyppigste negative virkninger af Filachromin er forbigående mavesmerter, diarré, mild kvalme, opkastning, myalgi, muskelkramper, træthed, hududslæt, perifert ødem (hovedsageligt i underekstremiteterne og periorbitalt område). Alle disse symptomer er let lettet..

    Hos patienter med GIST og CML i det udvidede stadium er det vanskeligt at vurdere bivirkningerne af imatinib, da de kan udvikle flere samtidige lidelser, der manifesteres ved forskellige symptomer..

    Det er kendt, at lægemidlet generelt tolereres godt hos voksne og børn med CML med langvarig daglig indtagelse af imatinib. På et bestemt stadium af behandlingen har flertallet en eller anden form for uønskede reaktioner, som normalt er milde eller moderate..

    Intratumoral blødning er kun karakteristisk i gruppen af ​​patienter med ondartet GIST, og myelosuppression er mindre almindelig hos dem. Profilen for bivirkninger er ens, når man tager Filachromin både i en daglig dosis på 400 mg og 800 mg..

    Kombinerede fænomener som hurtig vægtøgning, ascites, pleural effusion og lungeødem (undertiden med perifert ødem) kan betegnes som væskeretention. For at eliminere dem er midlertidig tilbagetrækning af imatinib og brugen af ​​diuretika normalt tilstrækkelige. I nogle tilfælde kan sådanne fænomener imidlertid nå en alvorlig og endda livstruende grad..

    Overdosis

    Overdosering hos voksne

    En patient med CML i eksplosionskrisefasen, mens han tog imatinib i en daglig dosis på 1200-1600 mg i 1-10 dage, havde følgende symptomer: nedsat appetit, diarré, mavesmerter, kvalme, opkastning, øget træthed, hovedpine, muskelkramper, hævelse led, ødemer, erytem, ​​hududslæt, pancytopeni, trombocytopeni.

    At tage filachromin i en daglig dosis på 1800-3200 mg (den højeste dosis var 3200 mg pr. Dag i 6 dage) forårsagede gastrointestinale smerter, myalgi, svaghed, øgede koncentrationer af kreatinfosfokinase og bilirubin i blodet.

    Der er et kendt tilfælde, hvor en patient tog en enkelt dosis på 6400 mg. Han havde ansigtsødem, mavesmerter, kvalme, opkastning, øget levertransaminaseaktivitet og nedsat antal neutrofiler.

    En enkelt dosis på 8.000-10.000 mg imatinib forårsagede gastrointestinale smerter og opkastning.

    Overdosering hos børn og unge

    En enkelt dosis på 400 mg imatinib forårsagede opkastning, diarré og anoreksi hos et 3-årigt barn. En anden 3-årig havde diarré og et fald i antallet af hvide blodlegemer efter en enkelt dosis på 980 mg..

    Behandling

    Modgiften mod imatinib er ukendt. Gennemførelse af symptomatisk behandling er vist. Det anbefales omhyggeligt medicinsk tilsyn med patienter. Resultatet af en overdosis er generelt gunstigt..

    specielle instruktioner

    Filachromin kan kun ordineres af en læge med erfaring i brugen af ​​kræftlægemidler.

    I tilfælde af at kapslerne åbnes, skal der udvises forsigtighed: undgå utilsigtet indånding af pulveret, og lad det ikke komme i kontakt med huden og slimhinden i øjnene. Efter åbning af kapslen anbefales det at vaske hænderne med det samme.

    I løbet af behandlingsperioden, især for patienter med leversygdomme, vises regelmæssig overvågning af leverfunktion og en klinisk blodprøve.

    Nøje medicinsk overvågning af patienter med hjertesygdomme anbefales, herunder regelmæssig bestemmelse af kropsvægt, da imatinib kan forårsage alvorlig væskeretention, i nogle tilfælde med et alvorligt forløb op til døden. Med en pludselig hurtig stigning i kropsvægt bør der foretages en undersøgelse, hvis det er nødvendigt, bør Filachromin annulleres og / eller et diuretikum ordineres..

    I sjældne tilfælde udvikler patienter med hjertesygdomme og hypereosinofilt syndrom venstre ventrikelsvigt eller kardiogent shock i begyndelsen af ​​kræftbehandling. Disse betingelser kræver afskaffelse af Filachromin, de stoppes normalt ved indførelsen af ​​systemiske glukokortikosteroider (GCS) og gennemførelsen af ​​foranstaltninger, der sigter mod at opretholde blodcirkulationen.

    Hos patienter med ondartet GIST er blødning fra mave-tarmkanalen og fra tumoren mulig. Afhængig af den anatomiske lokalisering af tumoren opstår både intra-abdominal og intrahepatisk blødning..

    Patienter med MDS / MPZ og høje niveauer af eosinofiler er vist elektrokardiogram og bestemmelse af serum-troponinkoncentration. I tilfælde af afvigelser fra normen i begyndelsen af ​​behandlingen inden for 1-2 uger, samtidig med imatinib, profylaktisk administration af systemiske kortikosteroider (i en dosis på 1-2 mg / kg).

    Mindre end 3% af patienterne med CML viser signifikante stigninger i niveauer af bilirubin og transaminase (varigheden af ​​sådanne episoder er i gennemsnit 1 uge). I dette tilfælde kræves et fald i dosis af Filachromin eller dets midlertidige annullering..

    Patienter, der har gennemgået thyroidektomi og får erstatningsterapi med levothyroxinnatrium, bør med jævne mellemrum bestemme koncentrationen af ​​skjoldbruskkirtelstimulerende hormon under anticancerbehandling, da der er risiko for hypothyroidisme..

    Indflydelse på evnen til at føre køretøjer og komplekse mekanismer

    I betragtning af sandsynligheden for bivirkninger fra synsorganet og nervesystemet (for eksempel sløret syn, svimmelhed, besvimelse) rådes alle patienter til at tage forholdsregler, når de udfører potentielt farlige opgaver.

    Påføring under graviditet og amning

    Indtil i dag er der ingen data om den kliniske anvendelse af imatinib under graviditet. Det blev fundet, at lægemidlet har en toksisk virkning på den menneskelige reproduktive funktion, men de sandsynlige risici for fosteret er stadig ukendte. I denne henseende er brugen af ​​Filachromin kontraindiceret til gravide kvinder, undtagen i tilfælde af vital nødvendighed..

    Kvinder i den reproduktive alder anbefales at bruge pålidelige svangerskabsforebyggende midler under behandlingen og i mindst 3 måneder efter afslutningen..

    Imatinib og dets metabolitter kan udskilles i modermælk i små mængder. Hvis der kræves kræftbehandling under amning, bør amning seponeres.

    Brug af barndommen

    Filachromin anvendes ikke til behandling af børn under 2 år, da dets sikkerhed og virkning ikke er fastslået i denne aldersgruppe af patienter..

    Med nedsat nyrefunktion

    Filachromin bør anvendes med forsigtighed til behandling af patienter med samtidig svært nedsat nyrefunktion og patienter, der gennemgår regelmæssige hæmodialyseprocedurer. Den indledende anbefalede dosis er 400 mg, hvis nødvendigt justeres den yderligere: øg, hvis effekten er utilstrækkelig, eller fald, hvis behandlingen tolereres dårligt.

    Til krænkelser af leverfunktionen

    Filachromin bør anvendes med forsigtighed til behandling af patienter med samtidig svært nedsat leverfunktion. Den anbefalede daglige dosis er 400 mg. Det bør reduceres, hvis der opstår toksiske virkninger..

    Brug til ældre

    Ingen dosisjustering nødvendig.

    Lægemiddelinteraktioner

    I tilfælde af kombineret brug af høje doser kemoterapeutiske lægemidler, udvikling af forbigående hepatotoksicitet (øget aktivitet af levertransaminaser, udvikling af hyperbilirubinæmi).

    Kombination af imatinib med kemoterapiregimer med potentielt hepatotoksiske virkninger kræver nøje overvågning af leverfunktionen.

    Med samtidig brug af lægemidler, der hæmmer CYP3A4-isoenzymet af cytochrom P450 (for eksempel erythromycin, itraconazol, ketoconazol, clarithromycin) er en stigning i plasmakoncentrationen af ​​imatinib mulig. Der skal udvises særlig forsigtighed.

    I tilfælde af fælles administration af lægemidler, der inducerer CYP3A4 (for eksempel dexamethason, rifampicin, lægemidler baseret på perikon, antiepileptika - carbamazepin, oxcarbazepin, phenobarbital, phenytoin, primidon, phosphenytoin), er det muligt at fremskynde metabolismen af ​​imatinib.

    Imatinib øger indholdet af simvastatin i blodet på grund af hæmning af CYP3A4. Der skal udvises forsigtighed ved ordination af CYP3A4-substratlægemidler med et snævert interval af terapeutiske koncentrationer (pimozid, cyclosporin) i kombination. Imatinib kan øge serumniveauerne af andre lægemidler, der metaboliseres af CYP3A4: dihydropyridiner, triazolo-benzodiazepiner, calciumkanalblokkere, de fleste HMG-CoA-reduktasehæmmere, inklusive statiner.

    Under in vitro-forhold hæmmer lægemidlet CYP2C19 og CYP2C9 samt O-glucuronidering af paracetamol. Der er et kendt tilfælde af udvikling af akut leversvigt med dødelig udgang hos en patient, der tager paracetamol samtidigt med imatinib. I denne henseende er der behov for særlig pleje..

    In vitro hæmmer imatinib CYP2D6-isoenzymet i de samme koncentrationer, som det hæmmer CYP3A4. Det er nødvendigt at antage sandsynligheden for en stigning i virkningerne af samtidigt anvendte lægemidler, der er et substrat for CYP2D6.

    Imatinib, påført 400 mg 2 gange dagligt samtidigt med metoprolol (et substrat for CYP2D6-enzymet), reducerede metabolismen af ​​sidstnævnte let, hvilket blev ledsaget af en stigning i Cmax og AUC med ca. 21%. Forbedringen af ​​virkningerne var imidlertid af moderat karakter, hvorfor dosisjustering ikke krævede.

    Hos patienter, der får warfarin, kan imatinib øge protrombintiden. Hvis det er nødvendigt at bruge coumarinderivater i begyndelsen og slutningen af ​​indtagelsen af ​​imatinib, samt når dosis ændres, bør protrombintiden overvåges. Alternativt overvej brugen af ​​heparinderivater med lav molekylvægt.

    Analoger

    Filachromins analoger er Albitinib, Bozulif, Vargatef, Giotrif, Gleevec, Dasatinib, Zelboraf, Imbruvika, Imatib, Imvek, Inlita, Caprelsa, Xalkori, Neopax, Ninlaro, Risarg, Stivarga, Tayverblot, Tafinblarisso, Ervard.

    Vilkår og betingelser for opbevaring

    Opbevaringsbetingelser, der anbefales af producenten: temperatur - højst 25 ° С, sted - beskyttet mod lys uden for børns rækkevidde.

    Lægemidlets holdbarhed: 2 år.

    Betingelser for udlevering fra apoteker

    Udleveres efter recept.

    Anmeldelser om Filachromin

    Anmeldelser af Filachromin er sjældne, hvilket sandsynligvis skyldes alvorlige indikationer, som det er ordineret til. Dette lægemiddel er en indenlandsk analog af det velkendte schweiziske lægemiddel Gleevec. Patienter reagerer positivt på dette generiske: det tolereres ikke værre end originalen, effektiviteten er ens, og omkostningerne er en størrelsesorden lavere.

    Der er rapporter om udviklingen af ​​bivirkninger, som normalt er milde og ikke kræver seponering af behandlingen.

    Prisen på Filachromin på apoteker

    I gennemsnit er prisen på Filachromin for en pakke med 120 100 mg kapsler 6399 rubler.

    Artikler Om Leukæmi