Jeg lapper en gang om ugen.

Den første eller anden dag er normal. Har dexametozone?
Den tredje dag bliver allerede svagere. Cholescititis angreb.
Den fjerde dag afleverer jeg testene. Leukocytter reduceres. Cholescititis angreb.
Den femte dag rejser jeg mig ikke. Jeg tager prednison. Om eftermiddagen vises der allerede styrke.
Den sjette dag - højt om aftenen, men samtidig forbliver leukocytter om morgenen 3.2.

Der var "pinde" i blodet. På en eller anden måde var jeg ikke bekendt med dem før. De siger, at dette ikke er godt, selvom ikke alt er entydigt (måske fordi pus forlod næsen dagen før, som varede i 2 uger, eller fordi 2-3 dage uden et antibiotikum var... svært at sige).
ESR er i princippet normal på baggrund af paclitaxel forsvandt en udtalt chill, som generede mig næsten hver dag omkring kl. Hæmoglobin er allerede blevet holdt 3 gange (hun blev behandlet med et anti-mavesår eller Ferrum Lek-injektioner hjalp).

En OK læge foreslog endda at annullere kemoterapi på baggrund af 3,2 leukocytter, mens den anden kom fra hospitalet. Han sagde, at den næste dag efter dropper vi vil gøre Leucostym. Selvom de måske allerede er steget efter den anden dag med prednison. Velvære er normalt.

På baggrund af paclitaxel er der lidt problemer med hjertefrekvensen - nogle gange øget og derefter faldet. Normalt blev det reduceret, og jeg regulerede det i årevis ved hjælp af skjoldbruskkirtelhormon og etacizin (et antiarytmisk lægemiddel). Nu forstår jeg ikke, hvad jeg skal gøre. Tag ikke hormonet - om aftenen et fald i pulsfrekvensen, tag - kraftigt øget. Har du brug for at ændre dosis? Manglen på luft steg om natten.

Jeg tager essentialcaps, jeg tager essentialcile. Beder om leveren - ALT er steget, men er allerede faldende (fra 113 til 70).

Hav en god weekend! Hverdags inspiration!

Paclitaxel: præmedicinering og bivirkninger

Registrering: 01.08.2007 Stillinger: 147 Har takket: 0 gange Har takket: 0 gange ->

Paclitaxel: præmedicinering og bivirkninger

Del venligst erfaringerne fra alle, der fik paclitaxel. Mor skiftede navlen med mitomycin til abitaxel (Argentina, Hemepe Laboratory).
1- Hvilken form af præmedicinering skal der gøres? Og i hvilke doser? Jeg er forvirret af dexamethason 2 gange 20 mg på 12 og 6 timer - en meget stor dosis.
2- Hvilke bivirkninger kan der opstå efter indgivelse af paclitaxel? (Jeg læser instruktionerne, men de skriver for meget i alle instruktioner)
3- Hvilken produktion af paclitaxel modtog du? Eller måske har du hørt noget om kvaliteten af ​​abitaxel (Argentina, Hemepe Laboratory).
På forhånd tak til alle, der reagerer.

Registrering: 11.09.2004 Stillinger: 765 Har takket: 0 gange Har takket: 0 gange ->

Lyuba fra Nsk, jeg har australsk-fremstillet paclitaxel, MAYO, tror jeg.

Jeg kan ikke sige, hvilken jeg SKAL sige, hvilken jeg får - dexamethason IV, tavegil IV, Nexim også IV. Dexamethason tabletter blev ordineret til mig foran Taxotere, først drak jeg, og derefter, læger, svær ikke, jeg forsømte, og der skete intet. Jeg forpligter mig ikke til at rådgive dette til nogen, paclitaxel har klart et større allergisk potentiale. Du gør det for første gang - bed om at måle tryk og puls før og efter, trykket falder, pulsen sænkes.

Bivirkninger er for det meste neuropatiske, skyder i leddene i tre til fire dage, muskler kan gøre meget ondt og endda en følelse af, at benbenene kan forstoppes. En gang imellem er det ikke nødvendigt, til tider var det oprørende Saw coldrex til anæstesi, udtværet med Voltaren, generelt, da patienten lever, kan vi konkludere, at bivirkningerne er ret erfarne.

Registrering: 27.02.2007 Stillinger: 169 Tak: 0 gange Tak: 0 gange ->

Lyuba fra Nsk, jeg havde netop sådan paclitaxel, præmedicinering med 32 mg dexamethason IM, 2 timer før det, ranitidin for at beskytte maven, og jeg gjorde også noget som diphenhydramin intramuskulært. Jeg havde en bivirkning i form af impulsiv smerte, som om jeg løb langs nerverne, men alt var acceptabelt, jeg drak ikke noget med vilje, jeg overvandt det sådan, jeg prøvede bare ikke at gøre noget specielt i disse dage. Mit blodtryk er lavt i livet, efter abitaxel steg det lidt, min puls blev hurtigere, men det var de første 2-3 dage, så lagde det sig.

Registrering: 01.08.2007 Stillinger: 147 Har takket: 0 gange Har takket: 0 gange ->

Piger, har du brug for antiemetikum? før vi gjorde Emeset i / m.

Registrering: 27.02.2007 Stillinger: 169 Har takket: 0 gange Har takket: 0 gange ->

Lyuba fra Nsk, selvfølgelig, de gjorde mig ondansetron.

Registrering: 21.07.2007 Stillinger: 42 Har takket: 0 gange Har takket: 0 gange ->

Lyuba, hej!
1. Vi havde EBEVE paclitaxel (Østrig). 2 x 210 mg, + 60 mg doxorubicin den 9. dag. Jeg husker, at det er dyrt (jeg kan tage fejl - $ 800 for noget. Jeg hjalp med penge på arbejde.).
2. Desværre kan jeg ikke finde mine præmedicinske poster nu..
Dexamethason - helt sikkert. Et vanddrivende middel, selvfølgelig. Sporet - hvor meget væske der dryppede (i volumen), og hvor meget urin der kom ud.
3. Oplysninger er overflødige for dig, men jeg vil give dig - det var i vores særlige tilfælde siden denne kemi var en måned efter operationen.
Minimum af hæmoglobin (100) og blodplader (104) var på den 13. dag, minimum af leukocytter - (1.0) - på den 16. dag. De klarede sig uden neupogen osv. - alt gik op om cirka en måned.
4. Bivirkninger - Jeg fortæller dig ikke klart. Mest sandsynligt - mere eller mindre.
Navoban som et antiemetikum - det ser ud til at have stukket.
Held og lykke !! Det betragtes som en god medicin!!

Paclitaxel bivirkninger efter kemoterapivurderinger

Et af de mest populære kræftlægemidler i dag er Paclitaxel. Dette er et urtemedicin, der er isoleret fra barketræet. Det opnås også ved syntese og semisyntese.

Klinisk forskning og anti-cancer egenskaber

Paclitaxel har en cytotoksisk antimykotisk virkning. Det tilhører taxanerne, der begyndte at blive brugt til behandling af kræft i 90'erne af det tyvende århundrede. Introduktionen af ​​Paclitaxel i behandlingsregimen for ovariecancer har øget effektiviteten af ​​sådan behandling til 79%, og antallet af komplette regressioner er nået 46%.

"Paclitaxel" er det første lægemiddel, der har udvist høj effektivitet (fra 16% til 50%) til behandling af patienter, der lider af maligne ovariecancer, hvor tidligere behandling med platinlægemidler var ineffektiv..

I USA har det været meget brugt til kræft i æggestokkene siden 1992, og i 1998 blev det godkendt af FDA som en førstelinjebehandling for denne sygdom. Dens kombination med "Carboplatin" er blevet standardterapi.

Paclitaxel anvendes i vid udstrækning i daglig klinisk praksis. Han blev ordineret i kombination med "Cisplatin" eller "Carboplatin". Men i 1995-1998 blev der udført en undersøgelse, der viste, at den individuelle anvendelse af "Carboplatin" ikke er ringere i effektivitet, når det administreres sammen med "Paclitaxel", og hvis vi tager i betragtning, hvor mange uønskede reaktioner der opstår på baggrund af en sådan kombination, så monoterapi " Carboplatin "i ovariecancer stadium I-III viste sig at være at foretrække.

Fordelen ved behandlingsregimer, der omfattede Paclitaxel, var kun tydelig hos patienter med en tilbageværende tumor større end 1 cm.

I løbet af kliniske studier blev en stigning i den terapeutiske effekt afsløret ved samtidig brug af "Paclitaxel" med følgende lægemidler:

  • "Gemcitabine";
  • "Topotecan";
  • "Fluorouracil";
  • "Cisplatin";
  • Cyclophosphamid;
  • "Etoposid";
  • "Vincristine".

I løbet af kliniske undersøgelser har "Paclitaxel" bevist sin høje effektivitet, især i behandlingen af ​​patienter med dårlig prognose, når den resterende størrelse af neoplasma er mere end 1 cm.

Efter intravenøs administration binder lægemidlet til plasmaproteiner, halvfordelingstiden fra blodbanen til vævet er en halv time. Det trænger hurtigt ind og absorberes af væv og aflejres i mange indre organer. Passerer gennem leveren, det gennemgår metabolisme, og ved gentagen administration akkumuleres det ikke. Udskilles gennem nyrerne.

For hvilke typer kræft er Paclitaxel indiceret??

Lægemidlet ordineres til patienter, der lider af:

  • livmoderhalskræft;
  • brystkræft;
  • ikke-småcellet lungekræft;
  • Kaposis sarkom.

Sammensætning og aktivt stof

Lægemidlet produceres i form af et koncentrat til fremstilling af en infusionsopløsning, der indeholder 6 mg paclitaxel som en aktiv ingrediens. Præparatet indeholder som yderligere komponenter:

  • vandfri ethylalkohol;
  • nitrogen;
  • Cremophor EL.

Dosering og administrationsregler

Behandlingsregimen vælges individuelt. Hver patient er præmedicineret inden behandling påbegyndes for at forhindre alvorlige overfølsomhedsreaktioner. Til dette formål administreres følgende lægemidler:

  1. "Dexamethason" i tabletter i en dosis på 20 mg (ved Kaposis sarkom i en dosis på 8 til 20 mg) 12 timer og 6 timer før infusionen af ​​"Paclitaxel" eller injektioner 0,5-1 timer før administration af anticancermidlet.
  2. "Diphenhydramin" i en dosis på 300 mg, "Chlorpheniramin" 10 mg, "Ranitidin" 50 mg, "Cimetidin" 300 mg i form af intravenøse injektioner 30 - 60 minutter før infusion af "Paclitaxel".

Lægemidlet til ovariecancer administreres som en intravenøs infusion i følgende doser:

  1. Som førstegangskemoterapi: i en dosis på 175 mg / m2 i 3 timer administreres derefter Cisplatin hver 21. dag eller i en dosis på 135 mg / m2 i en dag, hvorefter Cisplatin også ordineres hver 3. uge ( i de samme doser er "Paclitaxel" ordineret til ikke-småcellet lungekræft).
  2. Som andenlinjeterapi: 175 mg / m2 hver 3. uge.

Paclitaxel ordineres til brystkræft i en dosis på 175 mg / m2 i 3 timer en gang hver 3. uge:

  1. Adjuverende terapi udføres efter afslutningen af ​​standardkompleksbehandlingen, der foretages i alt 4 medicininfusioner.
  2. Førstelinjeterapi ordineres, når adjuverende behandling er afsluttet.
  3. Andelinjebehandling udføres hos patienter, hvor kemoterapi ikke har haft succes.

Ved angiosarkom hos AIDS-patienter anbefales Paclitaxel at ordineres som andenlinjeterapi efter mislykket kemoterapi. Det ordineres i en dosis på 135 mg / m2 hver 21. dag eller i en dosis på 100 mg / m2 hver 14. dag. Medikamentet administreres i form af en 3-timers infusion.

Afhængig af sværhedsgraden af ​​immunsuppression hos AIDS-patienter anbefales behandling kun, når antallet af neutrofiler er mindst 1000 / pi, blodplader - 75.000 / pi.

Hvis patienten har et fald i antallet af blodplader, under 500 / pi i en uge eller en udtalt form for neutropeni, mucositis, skal dosis reduceres med 25%, indtil den er 75 mg / m2.

For patienter med nedsat leverfunktion vælges dosis afhængigt af aktiviteten af ​​dens enzymer og niveauet af bilirubin i blodet..

Inden lægemidlet introduceres, skal koncentratet fortyndes i saltvand, 5% glucoseopløsning, 5% dextroseopløsning i saltvand eller Ringers opløsning for at opnå en koncentration på 0,3-1,2 mg i 1 ml. Den resulterende opløsning kan opaliserende.

Løsningen skal fremstilles af specielt uddannet personale i overensstemmelse med aseptiske forhold. I dette tilfælde skal hænderne beskyttes med handsker. Det er nødvendigt at undgå kontakt med lægemidlet med huden og slimhinderne, men hvis dette sker, skal medicinen vaskes af med vand.

Handlingsmekanisme

Paclitaxel interfererer med celledeling. Det stimulerer samlingen af ​​mikrotubuli fra det dimere protein tubulin, undertrykker deres depolymerisering, som et resultat, de stabiliserer sig, og deres dynamiske reorganisering i mellemfasen og under mitose er blokeret. Fremkalder patologisk ophobning af mikrotubuli i form af bundter af hele cellecyklussen og fremmer samtidig dannelsen af ​​flere stjerner af mikrotubuli under celledeling.

Kontraindikationer og vigtige begrænsninger for brug

Lægemidlet er kontraindiceret, hvis der er:

  • individuel intolerance over for lægemidlets sammensætning;
  • alvorlige leverpatologier
  • periode med at føde et barn
  • amning;
  • alder under 18
  • det indledende antal neutrofiler er mindre end 1,5 · 109 / l hos patienter med store neoplasmer;
  • alvorlige ukontrollerede infektionssygdomme hos patienter med Kaposis sarkom;
  • indledende eller registreret under behandlingen, er indholdet af neutrofiler mindre end 1 · 10 9 / l hos patienter med Kaposis angiosarcoma.

Med forsigtighed ordineres det til kræftpatienter, der lider af sådanne patologier som:

  • et fald i niveauet af blodplader (under 100-109 / l);
  • leverovertrædelse af mild til moderat sværhedsgrad
  • infektioner i det akutte stadium, herunder dem, der er forårsaget af herpesvirus;
  • undertrykkelse af knoglemarvshæmatopoiesis;
  • alvorligt forløb af iskæmisk hjertesygdom
  • arytmi;
  • oplevet hjerteinfarkt.

Bivirkninger

Under behandling med lægemidlet kan følgende uønskede reaktioner fra systemet forekomme:

  1. Hæmatopoiesis: myelosuppression; fald i antallet af neutrofiler, hæmoglobin, blodplader, leukocytter; blødende; neutropenisk feber myelodysplastisk syndrom akut ikke-lymfoblastisk leukæmi;
  2. Metabolisme: tumorafbrydelsessyndrom.
  3. Auditiv: høretab; tinnitus svimmelhed.
  4. Nervøs: neurotoksicitet; perifer og autonom neuropati; kramper cephalalgi; krænkelse af koordinering af bevægelse encefalopati.
  5. Visuel: beskadigelse af synsnerven okulær migræne gul plet; fotopsi udseendet af fluer foran øjnene.
  6. Åndedrætsorganer: dyspnø åndedrætssvigt lungeemboli; fibrose i lungen ophobning af væske i pleurahulen; interstitiel lungebetændelse hoste.
  7. Muskuloskeletalsystemet: led- og muskelsmerter; systemisk lupus erythematosus.
  8. Kardiovaskulær: kardiomyopati; hypotension eller hypertension; "Hot flashes"; fald eller stigning i puls chok; myokardieinfarkt flebitis og tromboflebitis; atrioventrikulær blok og synkope; venøs trombose hjertefejl; Ventrikulær fibrillation.
  9. Fordøjelse: løs afføring; forstoppelse; stomatitis; opkastning kvalme; øsofagitis iskæmisk og pseudomembranøs colitis; betændelse i bugspytkirtlen tarmobstruktion brud på tarmvæggene levernekrose fuldstændig afvisning af at spise mesenterisk arterietrombose; abdominal dropsy; hepatisk encefalopati, som kan føre til patientens død.
  10. Immun: udslæt; Quinckes ødem; anafylaksi; kulderystelser; overdreven sveden generaliseret urticaria.
  11. Hud og subkutant væv: patologisk hårtab; reversible ændringer i negle og hud ondartet ekssudativ erytem; erythema multiforme; dermatitis løsrivelse af negle fra neglebedet; sklerodermi.

Derudover er udviklingen af ​​infektiøse sygdomme mulig på baggrund af terapi, hvilket kan resultere i patientens død, lokale reaktioner såsom ødem, smerte, rødme og induration, blødning på injektionsstedet.

Under behandlingen kan generel trivsel lide: temperaturen stiger, perifert ødem og impotens udvikler sig..

Laboratorietest kan vise en stigning i leverenzymaktivitet, bilirubin og kreatininniveauer.

specielle instruktioner

Behandlingen skal udføres under tilsyn af en specialist, der har erfaring med brugen af ​​antineoplastiske midler..

Når dyspnø, et fald i tryk, udviklingen af ​​generaliseret urticaria, angioødem efter administration af "Paclitaxel" vises, er det værd at stoppe og ordinere symptomatisk behandling. Indtast ikke medicinen igen.

Under administrationen af ​​lægemidlet skal du overvåge blodtryk, puls og åndedræt.

Med udviklingen af ​​alvorlige overtrædelser af atrioventrikulær ledning skal passende terapi udføres, og med den efterfølgende administration af medicinen er det nødvendigt konstant at overvåge hjertet.

Med udviklingen af ​​en alvorlig form for perifer neuropati ved sekundær administration bør dosis af lægemidlet reduceres med 20%.

Under behandlingen er det nødvendigt konstant at overvåge niveauet af dannede elementer i blodlegemer med korte intervaller..

Overdoseringslindring

I tilfælde af overdosering udvikler offeret følgende symptomer:

  • mucositis (toksisk-inflammatorisk sygdom i mundslimhinden og submucosa);
  • perifer neurotoksicitet;
  • myelosuppression (et fald i antallet af blodceller produceret i knoglemarven).

Der er ingen specifik modgift. Offeret ordineres medicin, der eliminerer tegn på beruselse.

Salgsbetingelser, pris, analoger

Du kan købe stoffet strengt efter lægens recept. Til salg kan du finde et antineoplastisk middel fra forskellige producenter:

  • "Biolek";
  • Teva Private Co;
  • "Pliva";
  • “Farmakhemi BV”;
  • "EBEWE PHARMA Ges.m.b.H.Nfg.KG.".

Omkostningerne ved lægemidlet på apoteker starter fra 577 rubler.

Derudover kan du finde analoger af lægemidlet til salg:

  • "Mitotax";
  • Taxol;
  • Intaxel.

Kun en specialist skal vælge en analog!

Selvmedicinering med Paclitaxel er uacceptabel, kun en læge kan vælge et passende terapiregime.

Paclitaxel er et urtemedicin, der påvirker mitotiske processer. Lægemidlet undertrykker knoglemarvshæmatopoiesis, forårsager en mutagen og embryotoksisk virkning samt undertrykkelse af reproduktiv funktion. Paclitaxel i Moskva ordineres ofte af onkologer, da det har en udtalt effekt.

Sammensætning og form for frigivelse

1 ml koncentreret opløsning indeholder 6 mg paclitaxel, yderligere elementer: vandfri ethanol, makrogolglycerol-ricinoleat, nitrogen.

Paclitaxel fås som et gult koncentrat til intravenøs administration i volumener på 5,16,7, 25,41 og 50 ml. Du kan købe paclitaxel i Moskva på apoteker efter præsentation af en recept.

Farmakologiske egenskaber

Paclitaxel er et alkaloid, der stammer fra barketræet fra barketræet. Det er et antitumormiddel, der påvirker mitoseprocesserne og har en cytotoksisk virkning. Paclitaxel binder til et bestemt protein i mikrotubuli, hvilket fører til inhibering af dynamikken i reorganisering af det fungerende netværk af mikrotubuli under mitotisk interfase. Derudover fremmer det dannelsen af ​​unormale bundter mikrotubuli gennem den mitotiske cyklus. Baseret på kliniske eksperimenter blev det afsløret, at paclitaxel selektivt hæmmer hæmatopoies i knoglemarven, afhængigt af dosis..

Paclitaxel binder aktivt til blodproteiner (89-98%). Det trænger let ind i væv og akkumuleres hovedsageligt i milten, leveren, bugspytkirtlen, tarmene, maven, musklerne og hjertet. Nedbrydningsprocesserne af lægemidlets komponenter udføres i leveren, det meste udskilles i galden (90%).

Kliniske eksperimenter på forsøgsdyr har vist, at paclitaxel er giftigt for embryoet og reducerer fertiliteten hos hunner markant og har en mutagen effekt..

Indikationer

Du kan kun købe paclitaxel efter recept fra en læge efter strenge indikationer:

  • Brystkræft;
  • Livmoderhalskræft;
  • Ikke-småcellet lungekræft;
  • Blærekræft;
  • Lungekræft
  • Esophageal carcinoma;
  • Hoved- og halskræft;
  • Kaposis sarkom hos AIDS-patienter.

Det skal bemærkes, at prisen på paclitaxel er den mest overkommelige blandt lignende stoffer..

Kontraindikationer

Det er nødvendigt at købe paclitaxel hos patienter med neoplasmer i fravær af kontraindikationer:

  • Overfølsomhed over for lægemiddelkomponenter;
  • Alvorlig neutropeni, initial eller udviklet som et resultat af terapi: mindre end 1,5 * 109 / l, med Kaposis sarkom mindre end 1 * 109 / l;
  • Børn under 18 år
  • Graviditet og amning.

Patienter med følgende tilstande skal købe og tage paclitaxel med ekstrem forsigtighed:

  • Trombocytopeni
  • Virusinfektionssygdomme;
  • Leversvigt;
  • Suppression af hæmatopoies i knoglemarven efter tidligere kemoterapi eller strålebehandling;
  • Hjertesygdomme.

Prisen på paclitaxel er relativt overkommelig, men i nærværelse af sådanne tilstande skal man være opmærksom, og hvis der opstår negative reaktioner, skal man straks konsultere en læge for at ordinere symptomatisk behandling.

Paclitaxel instruktioner til brug og dosering

Paclitaxel er et intravenøst ​​lægemiddel. Paclitaxel administreres i henhold til instruktionerne inden for 3 til 24 timer. Umiddelbart inden brug fortyndes det med specielle opløsninger for at opnå en koncentration på 0,3-1,2 mg / ml. I henhold til instruktionerne fra paclitaxel indstilles doseringsregimen og skema individuelt. De afhænger af patientens tilstand, indikatorer for det hæmatopoietiske system, tidligere kemoterapi.

I henhold til instruktionerne skal paclitaxel fremstilles under sterile forhold ved hjælp af personlige værnemidler: handsker, maske osv. Hvis paclitaxel ved et uheld kommer på huden, skal du skylle grundigt. Forbered, opbevar og indsprøjt paclitaxel i henhold til instruktionerne, der kræves af udstyr, der ikke indeholder PVC-partikler.

Ifølge instruktionerne kan paclitaxel anvendes både som et monoterapimiddel og som en del af en kompleks behandling med kemoterapimedicin, hyppigt sammen med cisplastin, hvor paclitaxel administreres først.

Instruktionen af ​​paclitaxel indebærer behandling med lægemidlet under forudsætning af den behandlende læges erfaring samt tilgængeligheden af ​​de nødvendige genstande for at lindre mulige komplikationer. Under administration af paclitaxel skal du regelmæssigt, især inden for en time efter start af brugen, kontrollere blodtal, måle blodtryk, puls og andre vitale funktioner.
Instruktioner til brug af paclitaxel foreslår introduktion af yderligere medicin for at forhindre alvorlige allergiske reaktioner og bivirkninger. I henhold til instruktionerne fra paclitaxel administreres antihistaminer, glukokortikoider, antiemetika (antiemetika) og andre til patienten inden proceduren i flere timer eller 30 minutter. Hvis der opstår bivirkninger, stoppes administrationen af ​​lægemidlet, og symptomatisk behandling udføres. Muligheden for yderligere anvendelse af paclitaxel afhænger af generelle forhold og indikationer.

Hvis der efter brug af paclitaxel forekommer neutropeni (mindre end 1-1,5 * 109 / l) ledsaget af infektiøse komplikationer, er lægemiddelbehandling mulig, efter at staten er genoprettet. Hvis et yderligere forløb er nødvendigt, reduceres dosen med 20%. Forekomsten af ​​hjertelidelser i løbet af paclitaxel-brug kræver dynamisk overvågning af patientens tilstand og kontinuerlig overvågning af hans parametre..

Under brugen af ​​paclitaxel bør man afholde sig fra aktiviteter, der afhænger af koncentration og reaktionshastighed, herunder at undgå kørsel. I hele behandlingsforløbet og i 3 måneder efter det skal pålidelige præventionsmetoder anvendes.

Bivirkninger

Bivirkninger af paclitaxel dannes med forskellige frekvenser, de kan manifestere sig som lidelser i forskellige systemer og organer:

  • Bivirkninger fra paclitaxel fra det hæmatopoietiske system: neutropeni, leukopeni, trombocytopeni, anæmi (nedsat koncentration af blodlegemer), nedsat blodprotein, akut leukæmi, myelodysplastisk syndrom;
  • Bivirkninger af paclitaxel fra immunsystemet: allergiske reaktioner af varierende sværhedsgrad, hedeture, nedsat tryk, åndenød, anafylaktisk chok og andre;
  • Bivirkninger af paclitaxel fra kredsløbssystemet: ændringer i blodtryk, hjerterytmeforstyrrelser, besvimelse, trombose, hjerteinfarkt osv.;
  • Bivirkninger af paclitaxel fra nervesystemet og sensoriske organer: døsighed, svaghed, irritabilitet, kramper, svimmelhed, smagsændring, hovedpine, nedsat bevægelseskoordinering, øreringe, tørre slimhindede øjne, sløret syn, vandige øjne, høretab, søvnløshed, lidelser intelligens;
  • Bivirkninger af paclitaxel fra luftvejene: lungebetændelse, åndenød, pulmonal hypertension, lungeemboli, infektioner i øvre luftveje, hoste, lungefibrose;
  • Bivirkninger af paclitaxel fra mave-tarmsystemet: dyspeptiske tegn, afføringsforstyrrelser, tarmobstruktion, erosion og orale sår, intestinal perforering, enterocolitis, peritonitis, levernekrose, mundtørhed, hepatisk encefalopati;
  • Bivirkninger af paclitaxel fra huden: tørhed, hårtab, dermatitis, udslæt, psoriasis, acne, misfarvning af neglen, pigmentforstyrrelser, erytem, ​​flebitis, cellulite.

Baseret på patientanmeldelser forårsager paclitaxel oftest lidelser i det kardiovaskulære og fordøjelsessystemet. En formidabel komplikation af paclitaxel er ifølge patienter kvalme og opkastning, de forværrer livskvaliteten betydeligt. Det skal bemærkes, at brugen af ​​paclitaxel indebærer en foreløbig udnævnelse af midler, der reducerer risikoen for bivirkninger. Ifølge patienter er paclitaxel meget mindre tilbøjelige til at forårsage kvalme og opkastning efter brug af antiemetika..

Interaktion med andre lægemidler

Når du bruger paclitaxel sammen med andre lægemidler, er det muligt at øge dets udskillelse fra kroppen, hæmme virkningsmekanismen eller aktivere den, øge risikoen for bivirkninger.

Ifølge eksperter og anmeldelser påvirker paclitaxel og amphotericin B negativt bronkier og nyrer. Den kombinerede anvendelse af paclitaxel og vinorelbin øger risikoen for neuropati. Samtidig brug af paclitaxel og dacarbazin øger risikoen for leversygdom.

Ifølge anmeldelser bruges paclitaxel ofte sammen med cisplastin som en del af kompleks terapi. Ifølge patientanmeldelser giver paclitaxel under monoterapi ikke en så slående klinisk effekt, som når den anvendes samtidigt med cisplastin. Men brugen af ​​paclitaxel og cisplastin har en mere udtalt undertrykkelse af knoglemarvsfunktioner og reducerer clearance med 33%.

Overdosis

Ifølge anmeldelser kan paclitaxel forårsage overdoseringssymptomer, der manifesteres i forekomsten af ​​bivirkninger. Der er ingen modgift mod lægemidlet, så du skal stoppe med at bruge stoffet, indtil de negative tegn forsvinder og udføre symptomatisk behandling.

Anmeldelser af paclitaxel

Du kan kun købe paclitaxel, hvis du har en ordineret recept, men før du køber, er mange interesserede i patientanmeldelser om paclitaxel. Specialister ordinerer ofte stoffet, da anmeldelserne af paclitaxel om effektiviteten og resultaterne er ret høje. Selvom paclitaxel ifølge patienternes anmeldelser er vanskeligt at tolerere hos ældre. Det skal bemærkes, at ifølge anmeldelser giver paclitaxel og cispalastin en markant klinisk effekt, men samtidig øger hyppigheden af ​​bivirkninger..

Paclitaxel-pris

Prisen på paclitaxel er i modsætning til andre lægemidler mod kræft den mest overkommelige. Prisen på paclitaxel afhænger af dosering, behandlingsforløb og regime. Prisen på paclitaxel i et volumen på 5 ml (30 mg) er ca. 2.000 rubler, prisen på paclitaxel i et volumen på 50 ml når 7.000 rubler.

Hvor kan man købe paclitaxel

Du kan købe paclitaxel i enhver by i Rusland, prisen på paclitaxel varierer i forskellige regioner. Paclitaxel er et almindeligt anvendt stof i Moskva. Du kan købe paclitaxel i Moskva på ethvert apotek med recept, hvis paclitaxel i Moskva ikke findes på dit apotek, kan du bestille det.

Lungekræft, mutation T790m. Hvilke lægemidler til behandling!

  • Log ind for at svare på emnet
  • Op

Nata29 (16. september 2019 - 22:23) skrev:

  • Iraida68
  • Brugere
  • 862 indlæg

Nata29 (16. september 2019 - 22:23) skrev:

  • Op
  • Bruno
  • Brugere
  • 41 indlæg
  • Op
  • Bruno
  • Brugere
  • 41 indlæg
  • Op
  • Elena1952
  • Brugere
  • 832 indlæg

Bruno (17. september 2019 - 13:25) skrev:

  • Op
  • Nata29
  • Brugere
  • 29 indlæg

Elena 1952 (17. september 2019 - 14:17) skrev:

Paclitaxel kemoterapi anmeldelser

Min vidunderlige computer med, som jeg troede, ikke mindre fremragende antivirus Norton, mødte mig for et par dage siden med beskeder om en frygtindgydende virus, for at slippe af med, som jeg har brug for at sende en SMS et eller andet sted. Jeg sendte selvfølgelig ingenting hvor som helst, men gav computeren til min bror. Vi slap af med virussen, men generelt er vi nødt til at geninstallere Windows, hvilket jeg vil gøre i den næste uge.

Nu om at presse sager. Jeg fik paclitaxel i Vidnoye på tirsdag. Som normalt skal alt overvåges: så doseringen er korrekt, og at dropper ikke indeholder PVC og har et specielt filter. For en sådan dropper løb jeg til min onkolog, da sygeplejersken ikke vidste det. Så læs omhyggeligt instruktioner til medicin. Og generelt: instruktionerne for alle varer er nyttige at læse, det tror jeg.

Men generelt kunne jeg lide at dryppe i Vidnoye mere end før i onkologicentret.
For det første ligger du på sengen som en hvid person under tæpperne, de forsynede mig også med en pude. I kræftcentret dryppede jeg, mens jeg sad og frøs konstant.
For det andet viste sygeplejersken sig at være rimelig og stak ikke ind i en vene, hvorfra der kun var horn og ben tilbage. Dette gjorde mig meget glad, for et par dage før det tog de blod fra min vene og forsøgte at komme til, hvor det ikke længere var muligt at komme derhen. :)
Sygeplejersken kom straks ind, der var ingen forbrændinger eller blå mærker, hun rystede min hånd efter et IV-dryp, som de gjorde i kræftcentret. Nå, og under dryppet skyndte sig med mig, det og hvordan det er. Generelt er jeg glad!

Med hensyn til bivirkningerne fra paclitaxel er de meget mere efter min smag end fra CAF-regimet, selvom jeg tolererede det meget godt sammenlignet med de fleste.
Den første bivirkning er et kraftigt fald i tryk under dryppet, hvor jeg gik for at besøge Morpheus i drømmeverdenen. :)
Og så indtil i går følte jeg næsten intet undtagen standard svaghed.
I går begyndte jeg at knække lidt ved knæene, som om jeg rullede over på alpint eller lavede 100 ekstra squats. Nå, om natten generede en sådan "kolik" i knæ og fødder mig lidt, og af en eller anden grund gjorde det opererede bryst ondt.

Generelt er jeg stadig tabt: sådan skal det være, eller prøv næste gang at købe paclitaxel-Ebeve og se hvad der sker med ham?

Sandt nok havde jeg en kraftig præmedicinering: 8 mg dexamethason 12 og 6 timer før dropperen intramuskulært, om morgenen suprastin 1 mg og quamatel 40 mg for at beskytte maven, og før dropperen fik jeg også intravenøs dexamethason og tropindol (antiemetisk). I går var jeg ved at pumpe ud af lymfe i kræftcentret og var interesseret i spørgsmålet om sådan ikke-toksisk kemi. Nævnte taxaner bærer MEGET bedre end CAF, så ingen bekymringer.

Jeg var også bekymret for at købe et bryst, det vil sige en protese og nye bh'er. Og hvis mine veninder og jeg sidste weekend havde bodcheg-fest, hvor jeg uddelte mine bh'er med bøjle, så har jeg i morgen planlagt en TITS-shopping! Jeg fandt kontoret til Prima Corline, de har et stort udvalg både i pris og i produkt. Hvis jeg ikke finder dem, går jeg til Reutov, sandsynligvis er der en hel ortopædisk plante, og priserne på brystproteser er fra 1100 til 2500 rubler! Hvis nogen andre kender mælkeprotesesteder, skal du kaste, plizere, referencer (undtagen Anita). I mellemtiden er der ingen grund til at vide om det. ”

Paclitaxel kemoterapi anmeldelser

kirurg-onkolog, mammolog, kandidat til medicinsk videnskab

+7 921 945 33 18

+7 921 945 33 18

Leningrad-regionen, Vsevolozhsky-distriktet, bosættelse Kuzmolovsky, Zaozernaya st., 2

Læge i tredje generation. Uddannet i 1998 med hædersbevisning fra St. Petersburg State Medical Academy. I.I. Mechnikov, hvorefter han straks trådte ind i det kliniske ophold i kirurgi på samme akademi. Mens han studerede i klinisk ophold, som han dimitterede med hædersbevisning i 2000, modtog han en specialisering i onkologi (1999). Siden 1999 er der gennemført uddannelse på basis af Leningrad Regional Oncological Dispensary (Department of General Oncology). Fra 2000 til 2004 studerede han på ph.d.-skolen, og i 2004 forsvarede han sin afhandling om "Kirurgisk og adjuverende behandling af tidlige former for brystkræft". Jeg har gyldige certifikater inden for kirurgi (2015) og onkologi (2018), rekonstruktiv og plastisk kirurgi (2019)

I Leningrad Regional Oncological Dispensary (juridisk adresse - Skt. Petersborg, Liteiny, 37) har jeg arbejdet siden 2002 i afdelingen for brystsygdomme. I 2007 blev han uddannet i onkologi hos MAPO. Siden 2007 er jeg fuldt medlem af DET EUROPÆISKE SAMFUND FOR MAMMOLOGISTER (EUSOMA) og DET EUROPÆISKE SAMFUND FOR MEDICINSK ONKOLOGI (ESMO).

Siden 2004 har jeg været chefforsker og koordinator for internationale kliniske forsøg med brystkræft ved Leningrad Regional Oncological Dispensary.

Jeg har mere end 10 publikationer, herunder i den udenlandske centrale presse.

Arbejdstelefon 945 33 18

Mobiltelefon +7 921 945 33 18

Adresse: Zaozernaya st. 2, pos. Kuzmolovsky, Vsevolozhsky-distriktet, Leningrad-regionen, Rusland. 188663.

Rejse

Hvordan man kommer dertil med offentlig transport: fra metrostationen Devyatkino med minibus nr. 621 eller 627 til stop "Regional Oncology Dispensary" (i Kuzmolovo). Kan nås med tog (se køreplan)

Ved personlig transport. 1. Afgang fra byen langs Rustaveli Avenue (enden af ​​avenuen, ikke langt fra krydset med Prosvescheniya Avenue gennem Devyatkino og Novodevyatkino og langs motorvejen til landsbyen Kuzmolovsky. Efter Aero tankstation, drej til venstre. Længere ad vejen til jernbanestationen. Inden du når den, drej til højre. På højre side, efter 200 m, vil du se en bygning i tre etager lavet af hvid mursten. Du skal efterlade bilen ved porten og fortsætte gennem den centrale indgang til klinikken.

PACLITAXEL

  • Farmakologiske egenskaber
  • Indikationer til brug
  • Anvendelsesmåde
  • Kontraindikationer
  • Påføring under graviditet og amning
  • Interaktion med andre lægemidler
  • Bivirkninger
  • Overdosis
  • Opbevaringsforhold
  • Frigør formular
  • Sammensætning

Paclitaxel er et lægemiddel mod kræft af naturlig oprindelse, fremstillet semisyntetisk fra Taxus baccata-planten.

Farmakologiske egenskaber

Når det administreres intravenøst ​​i 3 timer i en dosis på 135 mg / m2, er Cmax 2170 ng / ml, AUC er 7952 ng / h / ml; med indførelse af den samme dosis inden for 24 timer - henholdsvis 195 ng / ml og 6300 ng / h / ml. Værdierne for Cmax og AUC er dosisafhængige: når det infunderes over 3 timer, fører en stigning i dosis til 175 mg / m2 til en stigning i disse parametre med 68% og 89%; inden for 24 timer - henholdsvis 87% og 26%.
Plasmaproteinbinding er 88-98%. Gennemsnitlig Vd - 198-688 l / m2. Halvfordelingstiden fra blod til væv er 30 minutter. Trænger let igennem kroppens væv, hovedsagelig leveren, milten, bugspytkirtlen, maven, tarmene, hjertet, musklerne. Ved gentagne infusioner akkumuleres det ikke i kroppen.
Metaboliseret i leveren ved hydroxylering med deltagelse af cytochrom P450 isoenzymer CYP2D8 (med dannelsen af ​​metabolitten 6-alpha-hydroxypaclitaxel) og CYP3CA4 (med dannelsen af ​​metabolitter 3-para-hydroxypaclitaxel og 6-alpha, 3-para-dihydroxypaclitaxel).
Det udskilles hovedsageligt med galde - 90%. T1 / 2 og total clearance er variabel og afhænger af dosis og varighed af IV-administration: henholdsvis 13,1-52,7 timer og 12,2-23,8 l / h / m2. Efter intravenøs infusion (1-24 timer) er den samlede udskillelse via nyrerne 1,3-12,6% af dosis (15-275 mg / m2), hvilket indikerer tilstedeværelsen af ​​intens ekstrarenal clearance. Generel afstand - 11-24 l / m2.

Indikationer til brug

  • ovariecancer (førstelinjebehandling i kombination med platinlægemidler og andenlinjeterapi for metastaser efter standardterapi, der ikke gav et positivt resultat);
  • brystkræft (som første og anden linjebehandling samt adjuverende behandling);
  • ikke-småcellet lungekræft (førstelinjebehandling for patienter, der ikke er planlagt til at gennemgå operation og / eller strålebehandling / i kombination med cisplatin /);
  • Kaposis sarkom hos AIDS-patienter (andenlinjeterapi efter ineffektiv behandling med liposomale antracykliner).

Anvendelsesmåde

Kontraindikationer

Påføring under graviditet og amning

Interaktion med andre lægemidler

Bivirkninger

Fra det hæmatopoietiske system: meget ofte - myelosuppression, neutropeni, trombocytopeni, anæmi, leukopeni, blødning; sjældent, febril neutropeni meget sjældent - akut myeloid leukæmi, myelodysplastisk syndrom.
Fra nervesystemet: meget ofte - neurotoksiske effekter (hovedsagelig perifer neuropati), paræstesi; sjældent - motorisk neuropati (moderat svaghed i de distale muskler, vanskeligheder med at udføre nøjagtige bevægelser); meget sjældent - autonom neuropati (fører til paralytisk tarmobstruktion og ortostatisk hypotension), store epileptiske anfald (grand mal), kramper, encefalopati, svimmelhed, hovedpine, forvirring, ataksi.
Fra siden af ​​det kardiovaskulære system: ofte - bradykardi, nedsat blodtryk; sjældent - kardiomyopati, asymptomatisk ventrikulær takykardi, AV-blok, synkope, forhøjet blodtryk, myokardieinfarkt, vaskulær trombose, tromboflebitis; meget sjælden - atrieflimren, supraventrikulær takykardi, chok.
Fra sanserne: meget sjældent - beskadigelse af synsnerven og / eller synshandicap (atrieflimren), høretab, tinnitus, svimmelhed.
Fra åndedrætssystemet: sjældent - åndenød, pleural effusion, interstitiel lungebetændelse, lungefibrose, lungeemboli, respirationssvigt, strålingspneumonitis hos patienter, der samtidig gennemgår strålebehandling; meget sjælden - hoste.
Fra fordøjelsessystemet: meget hyppig - kvalme, opkastning, diarré, betændelse i slimhinderne; sjældent - pancreatitis, tarmperforering, iskæmisk colitis; meget sjældent - anoreksi, forstoppelse, mesenterisk trombose, pseudomembranøs colitis, esophagitis, ascites, neutropenisk colitis, levernekrose, hepatisk encefalopati (der er isolerede rapporter om død).
Fra hudens og hudens vedhæng: meget ofte - alopecia; ofte - forbigående små ændringer i negle og hud (pigmentforstyrrelser, misfarvning af neglebedet); sjældent - kløe i huden, udslæt, erytem; meget sjældent - Stevens-Johnsons syndrom (sårdannelse i slimhinden i munden, halsen, øjnene, kønsorganerne, andre områder af huden og slimhinderne), epidermal nekrolyse, erythema multiforme, eksfoliativ dermatitis, urticaria, onycholyse.
Fra bevægeapparatet: meget ofte - artralgi, myalgi.
Fra immunsystemet: meget hyppig - infektioner (hovedsageligt i urinvejene og øvre luftveje); sjældent - alvorlige overfølsomhedsreaktioner, der kræver terapeutiske tiltag (nemlig sænkning af blodtryk, angioødem, åndedrætssyndrom, generaliseret urticaria, kulderystelser, rygsmerter, brystsmerter, takykardi, mavesmerter, smerter i lemmerne, svær svedtendens, stigning i blodtryk) sjældent - anafylatoide reaktioner.
Fra laboratoriets parametre: ofte - en forøgelse af aktiviteten af ​​levertransaminaser, en forøgelse af koncentrationen af ​​alkalisk phosphatase, bilirubin, kreatinin i blodserumet.
Lokale reaktioner: ofte - smerter, lokaliseret ødem, erytem, ​​induration og hudpigmentering på injektionsstedet; ekstravasation kan forårsage betændelse og nekrose i det subkutane væv.
Andre: sjældent - asteni, feber, dehydrering, generel svaghed.

Paclitaxel

Paclitaxel: brugsanvisning og anmeldelser

Latinsk navn: Paclitaxel

ATX-kode: L01CD01

Aktiv ingrediens: paclitaxel (Paclitaxel)

Producent: RUE Belmedpreparaty (Hviderusland); Novalek Pharmaceutical Pvt. Ltd. (Novalek Pharmaceutical Pvt. Ltd.) (Indien); PJSC Pharmstandard-Biolek (Ukraine); LLC "Onco Generics" (Ukraine)

Beskrivelse og fotoopdatering: 31-10-2019

Paclitaxel er et antineoplastisk middel.

Frigør form og sammensætning

Lægemidlet produceres i form af et koncentrat til fremstilling af en opløsning til infusion: gennemsigtig, farveløs eller lysegul viskøs væske (5; 16,7; 23,3; 25; 35; 41,7; 43,4; 46; 50 eller 100 ml hver) i hætteglas, forseglet med en gummiprop med en aluminium / kombineret aluminium og plast / aluminiumshætte med en plasthætte, i en papkasse 1 flaske; 10 pakninger med 1 flaske 5 eller 16,7 ml i en film; 1 pakke med 1 flaske 23,3; 25; 35; 41,7; 43,4; 46; 50 eller 100 ml i film; til hospitaler, hætteglas på 5 eller 16,7 ml i en gruppeæske på 40 stk. I hætteglas med mørkt glas, forseglet med brombutyl en gummiprop og en aluminiumshætte med en forseglende flip-off-skive, 5 eller 10 ml - 5 ml; 20 ml - 16,7 ml; 50 ml - 43,3 eller 50 ml; 1 flaske i en papæske; til hospitaler - i en papæske med 5, 10, 30, 50 eller 100 hætteglas. Hver pakning indeholder også instruktioner til brug af Paclitaxel).

1 ml koncentrat indeholder:

  • aktivt stof: paclitaxel - 6 mg;
  • yderligere komponenter: afhængig af producent - vandfri citronsyre / citronsyremonohydrat, ethanol (vandfri ethanol), macrogolglyceryl-ricinoleat (Cremophor EL) / polyoxyethyleret ricinusolie (macrogolglycerol-ricinoleat).

Farmakologiske egenskaber

Farmakodynamik

Paclitaxel er et urtemedicin. Det aktive stof fås fra bladene af kortbladet eller stillehavs-taxus (Taxus brevifolia) ved biosyntese. Virkningsmekanismen for lægemidlet skyldes dets evne til at stimulere samlingen af ​​mikrotubuli fra dimere tubulinmolekyler, styrke deres struktur og undertrykke dynamisk reorganisering i mitosefasen. På grund af virkningen af ​​det aktive stof opstår unormale bundter mikrotubuli under hele cellecyklussen og flere stjerneformede klumper (asters) under mitose. Således fører paclitaxel til afbrydelse af den mitotiske funktion af cellen..

Lægemidlet tilvejebringer en dosisafhængig hæmning af knoglemarvshæmatopoiesis.

Farmakokinetik

Efter intravenøs (IV) infusion af Paclitaxel i 3 timer i en dosis på 135 mg / m2 er arealet under koncentrationstidskurven (AUC) 7952 ng / ml / h, og den maksimale koncentration (Cmaks) - 2170 ng / ml; med indførelsen af ​​en lignende dosis over 24 timer - henholdsvis 6300 ng / ml / h og 195 ng / ml. Indikatorer AUC og Cmaks er dosisafhængige: når der foretages intravenøs infusion i 3 timer, giver en stigning i dosis af det aktive stof til 175 mg / m² en stigning i disse parametre med 89 og 68% og inden for 24 timer - med henholdsvis 26 og 87%.

Det gennemsnitlige fordelingsvolumen kan variere fra 198 til 688 l / m2, paclitaxel binder til plasmaproteiner med 88-98%. Halveringstiden for lægemidlet i vævet fra blodet er 30 minutter. Lægemidlet kommer hurtigt ind i væv og absorberes let af dem, akkumuleres hovedsageligt i lever, milt, mave, bugspytkirtel, tarm, muskler og hjerte.

Den metaboliske transformation af paclitaxel forekommer i leveren gennem hydroxylering med deltagelse af cytochrom P-isoenzymer450 CYP2D8 med dannelsen af ​​en metabolit af 6-alfa-hydroxypaclitaxel og CYP3A4, hvilket fører til dannelsen af ​​metabolitter af 3-para-hydroxypaclitaxel og 6-alfa, 3-para-dihydroxypaclitaxel.

Det udskilles hovedsageligt med galde - 90%, ved gentagne infusioner observeres akkumuleringen af ​​det aktive stof ikke. Den samlede clearance er 12,2-23,8 l / t / m2, halveringstiden (T1/2) - 13,1-52,7 timer, variabiliteten af ​​indikatorer skyldes dosis af paclitaxel og infusionens varighed.

Efter intravenøs infusion (1–24 timer) kan den totale udskillelse via nyrerne være 1,3-12,6% af dosis, hvilket indikerer tilstedeværelsen af ​​intens ekstrarenal clearance (værdien af ​​den samlede clearance er 11-24 l / t / m²).

Indikationer til brug

  • ovariecarcinom: en almindelig form for sygdommen eller resterende tumor på mere end 1 cm efter den indledende laparotomi - førstelinjebehandling i kombination med platinlægemidler; metastatisk ovariecancer i fravær af et positivt resultat efter standardbehandling - andenlinjeterapi;
  • brystcarcinom: tilstedeværelsen af ​​metastaser i lymfeknuderne efter den kombinerede standardbehandling - adjuverende terapi; sent stadium kræft eller metastatisk kræft efter et tilbagefald af sygdommen inden for 6 måneder fra starten af ​​adjuverende behandling ved hjælp af antracyclinlægemidler, i mangel af indikationer for deres udnævnelse - førstelinjebehandling; senfase-kræft eller metastatisk kræft - førstelinjebehandling i kombination med antracycliner i fravær af kontraindikationer for deres anvendelse eller i kombination med trastuzumab med immunhistokemisk bekræftet 2+ eller 3+ niveau af HER-2 / neu-ekspression; sent stadium kræft eller metastatisk kræft på baggrund af sygdomsprogression efter kombineret kemoterapi, herunder antracykliner i fravær af kontraindikationer for deres udnævnelse - andenlinjeterapi;
  • NSCLC (ikke-småcellet lungekræft): førstelinjebehandling i kombination med cisplatin eller som monoterapimedicin i tilfælde, hvor kirurgisk behandling og / eller strålebehandling ikke er planlagt;
  • Kaposis sarkom forbundet med erhvervet immundefektsyndrom (AIDS): andenlinjeterapi.

Kontraindikationer

  • det indledende antal neutrofiler mindre end 1500 / pi hos patienter med solide tumorer
  • indledende eller registreret under behandlingen, indholdet af neutrofiler mindre end 1000 / pi hos patienter med Kaposis sarkom forårsaget af AIDS;
  • ukontrollerede alvorlige infektioner, der udvikler sig på baggrund af Kaposis sarkom;
  • alder op til 18 år
  • graviditet og amning
  • overfølsomhed over for en hvilken som helst komponent i lægemidlet, især over for polyoxyethyleret ricinusolie (makrogolglyceryl-ricinoleat).

Relativ (du skal tage paclitaxel med ekstrem forsigtighed):

  • trombocytopeni (blodpladetal mindre end 100.000 / pi), inklusive efter kemoterapi eller strålebehandling
  • alvorligt forløb af iskæmisk hjertesygdom (IHD);
  • arytmier;
  • en historie med hjerteinfarkt;
  • leversvigt;
  • akutte infektiøse læsioner (inklusive herpes, helvedesild, skoldkopper).

Paclitaxel, brugsanvisning: metode og dosering

For at forhindre alvorlige overfølsomhedsreaktioner har alle patienter brug for præmedicinering med H-blokkere1- og H2-histaminreceptorer, glukokortikosteroider (GCS), for eksempel dexamethason (eller dets ækvivalent) oralt i en dosis på 20 mg i ca. 12 og 6 timer eller dexamethason i samme dosis IV, 30-60 minutter før administration af Paclitaxel, diphenhydramin (eller dets ækvivalent) i en dosis på 50 mg IV og cimetidin 300 mg eller ranitidin 50 mg IV 30-60 minutter før start af lægemiddelinfusion.

I nærvær af solide tumorer ordineres gentagne behandlingsforløb med Paclitaxel først, når neutrofiltallet på 1500 / pi (1000 / pi hos patienter med AIDS-relateret Kaposis sarkom) er nået, og blodpladeantallet - 100.000 / pi (75.000 / pi hos patienter med Kaposis sarkom).

For personer, der efter administration af paclitaxel har svær neutropeni (neutrofiltal mindre end 500 / μL blod i 7 dage eller længere) eller svær perifer neuropati, anbefales det at reducere dosis af det antineoplastiske middel med 20% under efterfølgende behandlingsforløb (hos patienter med AIDS-relateret Kaposis sarkom - med 25%). Neurotoksicitet og neutropeni er dosisafhængige.

Opløsningen fremstillet af koncentratet injiceres intravenøst ​​(infusion).

Ovariecancer (infusion udføres en gang hver 3. uge):

  • 1. linjebehandling: infusion i en dosis på 175 mg / m² i 3 timer eller i en dosis på 135 mg / m² i 24 timer, i begge tilfælde med yderligere administration af platin;
  • 2. linjeterapi: i monoterapi-tilstand - i en dosis på 175 mg / m² i 3 timer.

Brystkræft:

  • adjuvant terapi efter standard kombineret behandling: i en dosis på 175 mg / m² i 3 timer; i alt udføres 4 kurser med et interval på 3 uger;
  • 1. linjebehandling (infusion udføres hver 3. uge): i monoterapi-tilstand - i en dosis på 175 mg / m² i 3 timer; kombinationsbehandling med trastuzumab: Paclitaxel infunderes over 3 timer i en dosis på 175 mg / m² dagen efter den første dosis trastuzumab; infusion af paclitaxel ordineres, hvis trastuzumab tolereres godt umiddelbart efter efterfølgende injektioner af dette lægemiddel; kombinationsbehandling med doxorubicin (50 mg / m²): 24 timer efter administration af doxorubicin infunderes paclitaxel i en dosis på 220 mg / m² i 3 timer;
  • 2. linjebehandling: hver 3. uge i en dosis på 175 mg / m² i 3 timer.

NSCLC (infusioner hver 3. uge):

  • i monoterapi-tilstand: i en dosis på 175-225 mg / m² i 3 timer;
  • kombinationsbehandling: i en dosis på 175 mg / m² i 3 timer eller i en dosis på 135 mg / m² i 24 timer ved infusion efterfulgt af administration af platin.

AIDS-relateret Kaposis sarkom:

  • 2. linjebehandling: hver 3. uge infusion i en dosis på 135 mg / m² i 3 timer eller hver 2. uge i en dosis på 100 mg / m² intravenøst ​​i løbet af 3 timer (45-50 mg / m² pr. Uge);
  • terapi på baggrund af en avanceret form for AIDS (anbefalinger gives under hensyntagen til niveauet af immunsuppression): dexamethason som en del af præmedicin, administreret oralt, bør reduceres til 10 mg; brugen af ​​Paclitaxel er kun tilladt, når niveauet af neutrofiler ikke er lavere end 1000 celler / pi blod, og blodplader - 75.000 / pi; med svær perifer neuropati eller svær neutropeni (mindst 500 celler / μL blod i 1 uge eller mere) - under efterfølgende behandlingsforløb skal dosis reduceres med 25%, hvis nødvendigt udføres understøttende behandling ved hjælp af granulocytkolonistimulerende faktor (G-CSF).

Opløsningen til intravenøs infusion skal fremstilles umiddelbart før infusionen. Det anbefales at fortynde koncentratet under nøje overholdelse af reglerne for asepsis med en af ​​følgende opløsninger: natriumchloridopløsning 0,9%; dextroseopløsning 5%; dextroseopløsning 5% i natriumchloridopløsning 0,9% eller (afhængigt af producent) dextroseopløsning 5% i Ringers opløsning til en slutkoncentration på 0,3-1,2 mg / ml. De resulterende opløsninger kan blive opaliserende på grund af sammensætningen af ​​bærerbasen, som ikke fjernes ved filtrering og ikke påvirker effekten af ​​Paclitaxel. Den brugsklare opløsning skal undersøges visuelt for tilstedeværelsen af ​​mekaniske urenheder, nedbør eller farveændring.

Det forberedte lægemiddel skal injiceres gennem et membranfilter med en porediameter på mindre end 0,22 um indbygget i infusionssystemet. De resulterende opløsninger er, hvis de opbevares ved en temperatur på 25 ± 2 ° C, stabile i 27 timer.

Der er sporadiske rapporter om sedimentering i slutningen af ​​en 24-timers paclitaxel-infusion. For at reducere risikoen for et uopløseligt bundfald er det nødvendigt at bruge lægemidlet straks efter fortynding og undgå kraftig omrystning eller blanding af den resulterende opløsning. Under infusionsperioden skal opløsningens udseende konstant overvåges, og hvis der påvises et bundfald, skal administrationen af ​​stoffet stoppes.

Udstyr, der ikke indeholder polyvinylchlorid (PVC) dele, skal bruges til at forberede, opbevare og administrere infusionsopløsningen for at minimere patienteksponering for det kræftfremkaldende blødgøringsmiddel diethylhexylphthalat (DEGP), der kan frigøres fra sådanne dele. Anvendelsen af ​​filtre, der er udstyret med indbyggede korte blødgjorte PVC-indløbs- og / eller udløbsrør, forårsagede ikke signifikant DEGP-udvaskning.

Bivirkninger

Bivirkninger forbundet med brugen af ​​paclitaxel er i de fleste tilfælde ens i hyppighed og sværhedsgrad ved behandling af brystkræft, ovariecancer, NSCLC eller Kaposis sarkom. Samtidig registreres feberneutropeni, hæmning af hæmatopoietisk funktion og infektioner (inklusive opportunistiske) hos patienter med Kaposis sarkom oftere og normalt..

Bivirkninger af paclitaxel observeret ved monoterapi:

  • immunsystem: meget ofte - milde overfølsomhedsreaktioner, normalt i form af hyperæmi og hududslæt; sjældent - alvorlige overfølsomhedsreaktioner såsom ødem, kulderystelser, rygsmerter, nedsat blodtryk (BP), angioødem, generaliseret urticaria, nedsat åndedrætsfunktion; sjældent * - anafylaktiske reaktioner, herunder med dødelig udgang; ekstremt sjælden * - anafylaktisk chok;
  • hæmatopoietiske organer: meget ofte - feber, anæmi, blødning, leukopeni, myelosuppression, trombocytopeni, neutropeni; sjældent * - febril neutropeni; ekstremt sjælden * - myelodysplastisk syndrom, akut myeloid leukæmi;
  • kardiovaskulært system: meget ofte - ændringer i elektrokardiogram (EKG), arteriel hypotension; ofte - bradykardi; sjældent - trombose, tromboflebitis, forhøjet blodtryk, asymptomatisk ventrikulær takykardi, kardiomyopati, atrioventrikulær blok og synkope, takykardi med bigemin, myokardieinfarkt; ekstremt sjældent - supraventrikulær takykardi, atrieflimren, chok;
  • høreorgan: meget sjældent * - tinnitus, høretab, svimmelhed, ototoksicitet;
  • synsorgan: meget sjældent * - reversibel synsforstyrrelse og / eller læsioner i synsnerven (okulær migræne eller ciliated scotoma), ødelæggelse af glaslegemet i øjet, fotopsi; med en ukendt frekvens * - makulaødem;
  • det centrale og perifere nervesystem: meget ofte - neurotoksicitet, hovedsagelig perifer neuropati (normalt moderat udtalt; hyppigheden af ​​udvikling steg med akkumuleringen af ​​midler i kroppen); sjældent * - motorisk neuropati med yderligere let atrofi af de distale muskler; ekstremt sjælden * - autonom neuropati, udtrykt ved ortostatisk hypotension og paralytisk tarmobstruktion; ataksi, hovedpine, svimmelhed, forvirring, kramper, encefalopati, epileptiske tonisk-kloniske anfald af grand mal-typen;
  • lever og galdeveje: ekstremt sjælden * - hepatisk encefalopati (inklusive dødelig), hepatonekrose (inklusive dødelig)
  • mave-tarmkanalen: meget ofte - opkastning, diarré, kvalme, mucositis (oftest med en 24-timers infusion) sjældent * - iskæmisk colitis, tarmperforering, tarmobstruktion, pancreatitis; ekstremt sjælden * - forstoppelse, anoreksi, ascites, esophagitis, pseudomembranøs colitis, mesenterisk arterietrombose;
  • åndedrætsorganer: sjældent * - respirationssvigt, åndenød, lungefibrose, pleural effusion, interstitiel lungebetændelse, lungeemboli; ekstremt sjælden * - hoste;
  • muskuloskeletale system: meget ofte - myalgi, artralgi; med en ukendt frekvens * - systemisk lupus erythematosus;
  • hud, subkutant væv og hudvedhæng: meget ofte - alopecia; ofte - mindre forbigående ændringer i hud og negle; sjældent * - udslæt, kløe, flebitis, erytem, ​​eksfoliering af huden, betændelse i det subkutane fedt, hudlæsioner svarende til virkningerne af strålebehandling; fibrose og hudnekrose; ekstremt sjælden * - urticaria, onycholysis, eksfoliativ dermatitis, exudativ erythema multiforme, epidermal nekrolyse, Stevens-Johnson syndrom; med en ukendt frekvens - kutan lupus erythematosus *, sklerodermi;
  • laboratorieparametre: ofte - øget aktivitet af aspartataminotransferase (ACT) eller alkalisk phosphatase; sjældent - en stigning i niveauet af bilirubin; sjældent * - en stigning i serumkreatinin;
  • lokale reaktioner: ofte - smerte, erytem, ​​lokalt ødem, induration;
  • andre: meget ofte - tilføjelsen af ​​sekundære infektioner; sjældent - septisk chok; sjældent * - øget kropstemperatur, generel utilpashed, perifert ødem, dehydrering, asteni, lungebetændelse, sepsis; frekvens ukendt * - tumorlysesyndrom.

* - data efter markedsføring af bivirkningerne af paclitaxel.

Bivirkninger rapporteret ved kombineret brug af Paclitaxel med følgende lægemidler som en del af en kombinationsbehandling:

  • cisplatin i 1. linjebehandling af æggestokkræft: sværhedsgraden og forekomsten af ​​artralgi / myalgi, neurotoksicitet og overfølsomhed var højere sammenlignet med behandling med cisplatin og cyclophosphamid, men manifestationerne af myelosuppression var imidlertid mindre almindelige og var mindre udtalt; når det blev anvendt i kombination med cisplatin i en dosis på 75 mg / m², blev manifestationer af alvorlig neurotoksicitet registreret sjældnere ved introduktion af Paclitaxel i en dosis på 135 mg / m² over en 24-timers infusion end med dets anvendelse i 3 timer i en dosis på 175 mg / m²;
  • trastuzumab til behandling af metastatisk brystkræft i 1. linje: Følgende bivirkninger blev observeret oftere end ved paclitaxel monoterapi: reaktioner på injektionsstedet, udslæt, acne, herpetiske udbrud, kulderystelser, feber, søvnløshed, rhinitis, bihulebetændelse, næseblod, hoste, diarré, artralgi, utilsigtet skade, infektion, forhøjet blodtryk, takykardi, hjertesvigt; under behandling af 2. linje af brystkræft (efter antracyklinlægemidler) steg hyppigheden og sværhedsgraden af ​​hjerteabnormiteter (i nogle tilfælde med fatalt udfald) sammenlignet med Paclitaxel i monoterapi; i det overvældende flertal af bivirkninger var reversible efter passende behandling;
  • doxorubicin til behandling af brystkræft: hos patienter, der ikke tidligere havde fået kemoterapi, var der tilfælde af kongestiv hjertesvigt, og hos dem, der tidligere var behandlet (hovedsageligt ved brug af antracykliner), blev hjerteaktivitet, svigt i ventrikelfunktion og et fald i venstre ventrikulær ejektionsfraktion observeret, i nogle tilfælde - myokardieinfarkt.

Tilfælde af strålingspneumonitis er rapporteret ved samtidig administration af paclitaxel og strålebehandling..

Overdosis

Symptomer på en overdosis af paclitaxel kan omfatte mucositis, perifer neuropati og knoglemarvsplasi.

Behandlingen er symptomatisk, den specifikke modgift er ukendt. Hvis der er mistanke om overdosering, skal patienten være under tæt lægeligt tilsyn..

specielle instruktioner

Brug af Paclitaxel bør overvåges af en specialist med erfaring i kemoterapi-lægemidler mod kræft.

Lægemidlet skal administreres som en fortyndet opløsning.

På trods af præmedicinering oplevede mindre end 1% af patienterne alvorlige overfølsomhedsreaktioner under lægemiddelterapi. Hyppigheden og sværhedsgraden af ​​sådanne komplikationer afhang ikke af dosis og indgivelsesplan for midlet. I tilfælde af udvikling af alvorlige reaktioner var der oftest blodskylninger til huden, brystsmerter, kvælning, takykardi såvel som smerter i ekstremiteterne, mavesmerter, øget svedtendens, øget blodtryk. Ved de første tegn på alvorlige overfølsomhedsreaktioner er det nødvendigt hurtigt at stoppe administrationen af ​​Paclitaxel og udføre symptomatisk behandling, gentagne behandlinger i sådanne tilfælde er ikke ordineret.

På stedet for intravenøs administration af opløsningen blev der som regel registreret milde reaktioner i form af ødem, erytem, ​​følsomhed / smerte, induration, blødning, hvilket kunne provokere udviklingen af ​​cellulite. Disse virkninger forekom hyppigere med 24-timers infusion end med 3-timers infusion. I nogle tilfælde blev starten på sådanne fænomener bemærket både direkte under infusionsproceduren og efter 7-10 dage.

Undertrykkelse af knoglemarvsfunktion (neutropeni i de fleste tilfælde) er den vigtigste toksiske reaktion, der fører til behovet for dosisbegrænsning. Sandsynligheden for manifestation af denne reaktion afhænger af anvendelsesplanen og mængden af ​​det indgivne lægemiddel. Med cisplatin i en dosis på 75 mg / m² og Paclitaxel i en dosis på 175 mg / m² i form af en 3-timers infusion blev der registreret svær neurotoksicitet oftere end ved indførelsen af ​​sidstnævnte i en dosis på 135 mg / m² i form af en 24-timers infusion. Forøgelse af infusionsvarigheden forværrer truslen om myelosuppression i større grad end at øge dosis.

Hos patienter med ovariecancer var risikoen for nyresvigt højere med kombinationen af ​​paclitaxel og cisplatin sammenlignet med cisplatin monoterapi..

Under behandlingen blev infektioner ofte påvist, undertiden med fatalt udfald, herunder lungebetændelse, sepsis, peritonitis. Komplicerede infektioner i urinvejene og øvre luftveje blev oftest observeret hos patienter. Personer med immunsuppression, human immundefektvirus (HIV), AIDS-relateret Kaposis sarkom har haft mindst en opportunistisk infektion.

Under lægemiddelterapi er det nødvendigt regelmæssigt at overvåge blodbilledet. I behandlingsperioden var der tilfælde af blødning, hvoraf de fleste var lokale. Forekomsten af ​​deres udvikling viste ikke en direkte afhængighed af den dosis paclitaxel, der blev administreret, og regimen.

Bradykardi og fald / stigning i blodtryk, der er bemærket under administration af opløsningen, er i de fleste tilfælde asymptomatiske og kræver ikke behandling. Et fald i blodtryk og bradykardi blev normalt registreret i løbet af de første 3 timers infusion. Under behandlingen er det nødvendigt regelmæssigt at overvåge blodtryk, puls (HR) og andre parametre for vitale funktioner (især i den første infusionstime). Hjertefunktionsovervågning anbefales, når du bruger Paclitaxel i kombination med doxorubicin eller trastuzumab.

Hvis der påvises tegn på nedsat hjerteledning, er det nødvendigt at foretage kontinuerlig hjerteovervågning med gentagne injektioner og ordinere passende behandling. I alvorlige tilfælde bør brugen af ​​Paclitaxel suspenderes eller seponeres.

Symptomer på neuropati faldt eller forsvandt fuldstændigt i flere måneder efter afslutning af behandlingen.

Forekomsten af ​​neuropati under tidligere behandling er ikke en kontraindikation til behandling med Paclitaxel.

Der skal tages højde for sandsynligheden for eksponering for ethanol i præparatet..

I betragtning af den potentielle risiko for den mutagene virkning af paclitaxel rådes patienter af begge køn til at bruge effektiv prævention under behandlingen og inden for seks måneder efter afslutningen. Desuden anbefales det, at mandlige patienter på grund af truslen om nedsat fertilitet og muligheden for en vellykket undfangelse af et barn i fremtiden overvejer spørgsmålet om kryopræservering af sædceller.

Indflydelse på evnen til at føre køretøjer og komplekse mekanismer

I terapiperioden bør man afstå fra at deltage i potentielt farlige aktiviteter (herunder kørsel med bil), som kræver en øget koncentration af opmærksomhed og hurtige reaktioner. Det skal huskes, at præmedicinering før administration af Paclitaxel også kan have en negativ indvirkning på koncentrationsevnen og reaktionshastigheden.

Påføring under graviditet og amning

Under graviditet og amning er brugen af ​​Paclitaxel kontraindiceret.

I løbet af prækliniske studier udviste paclitaxel embryotoksiske og føtotoksiske effekter. Når du bruger stoffet til behandling af gravide kvinder, som med terapi med andre cytotoksiske lægemidler, er fosterskader mulig.

Det er ikke fastslået, om paclitaxel overgår i modermælken. I løbet af terapiperioden er det nødvendigt at stoppe amningen..

Brug af barndommen

For pædiatriske patienter under 18 år er behandling med paclitaxel kontraindiceret på grund af manglen på tilstrækkelige data til at understøtte dets sikkerhed og effekt hos børn og unge..

Til krænkelser af leverfunktionen

I nærværelse af leversvigt, der forværrer risikoen for toksicitet (især myelosuppression af III - IV grad), anbefales en ændring i dosis af Paclitaxel. Under behandlingen kræver patienter i denne gruppe omhyggeligt lægeligt tilsyn..

Anbefalede doser til patienter med funktionelle leverforstyrrelser, afhængigt af niveauet af levertransaminaser og niveauet af serum-bilirubin i blodet med en 24-timers infusion (VGN - øvre grænse for normal):

  • niveauet af transaminaser er mindre end 2 VGN; bilirubin ikke mindre end 26 μmol / l - 135 mg / m²;
  • niveauet af transaminaser 2-10 VGN; bilirubin ikke mindre end 26 μmol / l - 100 mg / m²
  • niveauet af transaminaser er mindre end 10 VGN; bilirubin 28-129 μmol / l - 50 mg / m²;
  • niveauet af transaminaser er ikke mindre end 10 VGN eller bilirubin er over 129 μmol / l - paclitaxel bør ikke injiceres.

Anbefalede doser til patienter med nedsat leverfunktion med en 3-timers infusion:

  • niveauet af transaminaser er mindre end 10 VGN; bilirubin 22, 22-35 eller 35-86 VGN - doser af henholdsvis lægemidlet 175, 135 og 90 mg / m²;
  • niveauet af transaminaser er ikke mindre end 10 VGN eller bilirubin er over 86 VGN - det anbefales ikke at injicere paclitaxel.

Ovennævnte doser anbefales til det første behandlingsforløb; under efterfølgende forløb bør dosisjusteringen baseres på den individuelle tolerance for det antineoplastiske middel..

Lægemiddelinteraktioner

  • doxorubicin: en stigning i serumkoncentrationen af ​​dette stof og dets aktive metabolit i blodet er mulig; bivirkninger i form af neutropeni og stomatitis er mere udtalt, når du bruger paclitaxel, før doxorubicin administreres, samt når infusion er længere end anbefalet;
  • cisplatin: når lægemidlet administreres efter cisplatin, er der en mere udtalt myelosuppression og et fald i paclitaxel-clearance med 20% sammenlignet med indgivelsen af ​​lægemidlet før cisplatin; hvis denne kombination er nødvendig, skal paclitaxel administreres først efterfulgt af cisplatin;
  • substrater (eletriptan, midazolam, felodipin, repaglinid, lovastatin, buspiron, sildenafil, triazolam, rosiglitazon, simvastatin), inducere (nevirapin, carbamazepin, efavirenz, rifampicin, phenytoin (indaviritin) og hæmmer ketoconazol) af CYP2C8- og CYP3A4-isoenzymer: der skal udvises forsigtighed ved ordination af paclitaxel, da sidstnævnte metaboliseres af disse isoenzymer;
  • levende vacciner: truslen om en dødelig systemisk vaccinesygdom forværres, hvorfor brugen af ​​levende vacciner ikke anbefales til patienter med immunsuppression.

Analoger

Paclitaxel-analoger er Abraxan, Abitaxel, Intaxel, Paclikal, Kanataxen, Mitotax, Paclitera, Sindaxel, Paclitaxel-LENS, Celiksel osv..

Vilkår og betingelser for opbevaring

Opbevares utilgængeligt for børn og beskyttet mod indtrængning af lys ved en temperatur, der ikke overstiger 25 ° С.

Holdbarhed - 2 år.

Betingelser for udlevering fra apoteker

Udleveres efter recept.

Anmeldelser af Paclitaxel

På specialiserede steder efterlader patienter i øjeblikket utilstrækkelige anmeldelser af Paclitaxel, hvilket gør det vanskeligt objektivt at vurdere effektiviteten og sikkerheden af ​​et antineoplastisk middel. Eksperter betragter lægemidlet som et af de mest effektive lægemidler, der anvendes til behandling af brystkræft, hvilket har vist dets effektivitet i forskellige kliniske situationer, både i monoterapi og i kombination med andre cytostatika..

Pris for Paclitaxel på apoteker

Der er ingen pålidelige data om prisen på Paclitaxel, da stoffet i øjeblikket ikke er tilgængeligt i apoteknetværket.

Omkostningerne ved en analog af lægemidlet, Paclitaxel-LENS, koncentrat til infusionsvæske, opløsning (6 mg / ml) kan være 11 550–1100 rubler. pr. flaske på 23,3 ml.

Artikler Om Leukæmi